Egy ame­ri­kai te­ra­peuta sze­rint csak akkor ma­rad­hat meg a kap­cso­lat­ban egy csepp­nyi ti­tok­za­tos­ság és iz­ga­lom, ha nem tudsz min­den­ről, amit a párod a Fa­ce­bookra posz­tol. De vajon miért?

Ian Kerner New York-i párterapeuta szerint nem igaz az a régi mondás, amely szerint jó, ha a párok annyira megbíznak egymásban, hogy akár a leveleiket vagy az e-mail fiókjuk jelszavát is a másikra bízzák. A terapeuta szerint a jó kapcsolatban szükség van egy kis titokzatosságra, amelyet a Facebook-posztok szépen-lassan kiölnek belőlünk.

A szakértő szerint az is komoly gondot jelent, hogy minél többet használjuk a modern technikát, annál kevesebbet töltünk beszélgetéssel – egy felmérés szerint a tartós kapcsolatban élők 25 százaléka írt már sms-t a párjának, úgy, hogy mindketten otthon voltak. Sok kapcsolatban konfliktust is okoz, hogy mennyit töltenek a pár tagjai a világhálón, vagy kivel beszélgetnek a közösségi oldalakon.

620x0

Épp ezért Kerner szerint az a legjobb, ha a virtuális világ helyett a valódiban éljük az életünket. Jó, ha nem látunk rá a partnerünk Facebook-oldalára, vagy akár teljesen töröljük magunkat a közösségi hálóról. Kerner maga is törölte a Facebook-oldalát, mert a saját kapcsolatában is érezte a közösségi média káros hatását. Úgy érezte, hogy nem akar a partnere minden lépéséről, a napi összes kávéjáról és kedvenc idézetéről tudni.

620x1

A emberek különbözőek – abban is, mennyit szeretnek kiteregetni az életükről a világhálón. Ha egy pár tagjainak nem egyezik erről a véleményük, az feszültségeket kelthet, mint ahogyan az is, ha például egy választási időszakban más politikai irányzatot támogatnak. Kerner minden páciensének is azt javasolja, hogy tartson időnként „digitális böjtöt”. Érdemes szemtől szemben beszélgetni arról, hogy a személyes kapcsolat fontosabb számunkra, mint a közösségi háló, és az ott zajló, időnként ádáz viták. Következő lépés: diszkréten töröld kedvesedet az ismerőseid közül.

(forrás: ripost)