Harmadszorra is megpróbálkoznak az olaszok a sportos felsőközepes szedánnal, ám ezúttal talán egy fokkal összeszedettebb eszközökkel feszül neki a vetélytársaknak a Ghibli, mint legutóbb.

maserati-ghibli-front-action

Ennek ékes bizonyítéka, a nem is olyan rég bemutatott új Quattroportéval való szoros rokonság. Ez tetten érhető rögtön a padlólemezen, amely annak rövidebb változatán nyugszik – tehát a Ghibli is szegről-végről amerikai, hisz nagyobb testvére a Chrysler 300-assal közösködik az alapokon.

Nincs ám itt még vége a nagy “kavarásoknak”, hisz a duplaturbós, V6-os, 410 lóerős motor is jenki eredetű, ahogy a 8 sebességes váltó is…Sokáig tarthatna a felsorolás és a vérbeli rajongók valószínűleg már régen élezik a kést a csuklójuk körül, azonban a címben ott a feketeleves: a gyáriak által a Quattroporte sportosabb kistestvérének kikiáltott Ghibli immáron kormolni is tud majd, ha a leendő vásárló – az egyelőre ismeretlen eredetű – V6-os dízelt választja. További szokatlanság, hogy kérésre elöl is kaparhat az autó, amennyiben a Q4 variáns mellett döntünk.

A mai gazdasági környezetben azonban kikezdhetetlen a Fiat csoport döntése, hisz relatíve kis ráfordítással tudták bővíteni a Maserati kínálatot. Mindezt úgy, hogy – elvben – nem sérült a márkahű vásárlók önérzete sem. Ennek valóságtartalmáról azonban majd csak a volán mögött bizonyosodhatunk meg.

A közepes méretű szigonyost a németek ellenfelének szánják (E-osztály, 5-ös széria, A6), de exkluzivitása miatt talán nagyobb esélye lehet a 4 ajtós szedánok ellen.
A harmadik generációs Maserati Ghibli valószínűleg a nyár folyamán érkezik a kereskedésekbe.