Szeretnél változtatni az életeden? Egy új kihívás vagy egy új szerelem egyszerűen és természetesen hozza magával a változást. Akkor már sokkal nehezebb a dolgod, ha az új döntés hatalmas kihívást jelent, és nap mint nap meg kell küzdened a boldogságért. Öt apró praktikával boldog és kiegyensúlyozott lehetsz, bármit is hoz az élet.

620x0

1. Kezdd a napot egy pozitív megjegyzéssel!

Az ébredés utáni néhány pillanat az egész napodat meghatározza. Nagyon fontos tehát, hogy

ekkor légy pozitív, és gondolj valami jó dologra.
Ez lehet egy mantra, amit magadnak szánsz, egy cél a következő 24 órára, ami melegséggel tölt el. Vagy mondogasd magadnak a tükör előtt, vagy írd le egy papírra és ragaszd a hűtőre.

2. Fókuszálj a jó dolgokra!

Az ember hajlamos rágódni a gondokon, és mindig csak a rosszra gondolni. Fókuszálj a jó dolgokra az életedben, élj a jelenben, és értékeld, amid van.

3. Gondold át, hogy valóban mi tesz boldoggá!

Fontos, hogy összegezd magadban azokat a tevékenységeket, amiktől igazán boldognak érzed magad. Például szeretsz egyedül lenni, vagy a barátaiddal, vagy szívesen hódolsz a hobbidnak? Ha tudod, hogy mitől érzed jól magad, gyakrabban fogod ezeket csinálni.

620x0 (1)

4. Gyakran mondd: köszönöm!

A “köszönöm” szó kimondása a hála egyik legegyszerűbb formája. Nem is gondolnád, milyen jó hatással van a szervezetedre. Gyakran fejezd ki háládat a környezetedben élők felé, de

készíthetsz egy listát is, hogy te miért vagy hálás a saját életeddel kapcsolatban.
Hatalmas erőt ad majd, és megerősíti a pozitív gondolatokat.

5. Szánj rá időt, hogy értékeld az “itt és most”-ot!

Lassíts, és vedd észre a jó dolgokat az életedben, felejtsd el a sopánkodást. Figyelj százszázalékosan, amikor a barátaid beszélnek, vagy séta közben figyelj a tájra, az emberekre vagy madárcsicsergésre.Rengeteg szépség vesz körül minket a hétköznapokban, csak meg kell látni őket.

(forrás: ripost)