Nem állítjuk, hogy a férfiak csak a szép testek miatt néznének sportot. (A foci VB-t például biztosan nem ezért nézik.) De egy-egy szexis sportolónő biztosan sokat lendít az adott sportág népszerűségén.

Egy ilyen lista persze csak szubjektív lehet, így a résztvevők nem is kaptak sorszámot, a sorrendet mindenki döntse el maga, illetve egészítse ki a felsorolást gondolatban kedve szerint.

 Allison Stokke

Allison Stokke

 

A mindössze huszonhárom éves amerikai rúdugrónő tizenöt éves korában megnyert egy kaliforniai állami bajnokságot, majd számos rekordot megdöntött a korosztályában. Világhírnévre azonban nem elsősorban sporttevékenysége, hanem külseje miatt tett szert: egy tizenhét éves korában, a pályán készült fotója ugyanis felkerült az internetre, amellyel rengeteg rajongót szerzett magának.

Ana Paula Mancino

Ana Paula Mancino

 

A brazil röplabdázó élő bizonyítéka annak, hogy a sport segít megőrizni a fiatalságot. A hölgy ugyanis, aki tizenkét éves korában kezdett el röplabdával foglalkozni, 1971-ben született, de ez egyáltalán nem látszik rajta.

Anastasia Ashley

Anastasia Ashley

 

A huszonöt éves kaliforniai szörföző ötéves korában költözött Hawaiira családjával, ekkor ismerkedett meg későbbi szerelmével. Mármint a szörffel. A lány szívesen venné, ha a női szörfösök számára is legalább annyi versenyt rendeznének, mint a férfiaknak – ezzel valószínűleg az olvasók is egyetértenek.

Anna Kurnyikova

Anna Kurnyikova

 

A lista leghíresebb tagját senkinek sem kell bemutatni. A harmincegy éves orosz teniszező 2003-ban vonult vissza hát- és gerincsérülései miatt. Szerencsére azóta is lehet hallani róla (és látni is).

Anna Rawson

Anna Rawson

 

A harmincegy éves ausztrál golfozó tizenhat éves kora óta modellként is dolgozik, ami tökéletes alakját látva nem meglepő. A profi golfot 2004-ben kezdte.

Danica Patrick

Danica Patrick

 

A harmincéves amerikai autóversenyző a legsikeresebb nő a sportág történetében. Tízévesen kezdte a sportot, majd később Angliába költözött, és ott tökéletesítette tudását.

Leryn Franco

Leryn Franco

 

A harmincéves paraguayi atléta a 2008-as pekingi olimpián tűnt fel, de kevésbé diszkoszvetői teljesítményével, mint inkább szépségével. Az ő esetében sem meglepő, hogy a sport mellett modellkedik is.

Lindsey Vonn

Lindsey Vonn

 

A huszonnyolc éves amerikai alpesi síelő a 2010-es téli olimpián aranyérmet nyert lesiklásban, jelenleg ő a sportág legsikeresebb női versenyzője. Nemrég kérvényben fordult a Nemzetközi Síszövetséghez, hogy a férfiak között indulhasson a novemberi lesikló világkupaversenyen a kanadai Lake Louise-ban. Tehát nemcsak csinos, hanem még a kihívásokat is szereti.

Lokelani McMichael

Lokelani McMichael

 

A hawaii triatlonozó eredeti neve Lokelaniku’uleimakamae, de a sportriporterek legnagyobb örömére a versenyeken nem ezt használja. 1995-ben ő lett a legfiatalabb nő, aki teljesítette a hawaii Ironmant.

Trish Stratus

Trish Stratus

 

A harminchét éves kanadai hölgy egy cseppet sem nőies sportágban érdekelt, ugyanis pankrátor. Pályafutását fitnessmodellként kezdte, de már gyermekként is imádott verekedni (hogy ezt csak a ringben vagy az iskolaudvaron is művelte, nem tudni).