Ha egyszer találkoznék vele, biztosan elkérném a személyi igazolványát. Teljesen képtelenség, hogy ez a csupa izom nő, hófehér fogsorral, és ránctalan bőrrel nyolcvan éves lenne. Pedig igaz! A szupernagyi sokat tett azért, hogy ilyen formában legyen.

91cb24d2002c6a0558e557a9138e112f_5

Ernestine Sheperd a múlt héten ünnepelte a 80. születésnapját, ami azért is nagyon ledöbbentő, hiszen jobb kondiban van, mint nagyon sok huszonéves. Soha nem lehetünk túl öregek ahhoz, hogy elkezdjünk egészségesen élni.

Ernestine 56 éves koráig egyáltalán nem sportolt, és egészségével sem törődött különösebben. Egyszer aztán úgy döntött, hogy itt az ideje kezelésbe venni az életét. Nővérével együtt kezdtek el aerobikozni, amit egy idő után már annyira profin műveltek, hogy versenyekre is jártak. A szupernagyi 2010-ben bekerült a Rekordok könyvébe, mint a világ legidősebb női testépítője.

e4d8958caab35ba510587c586302ab58_1

A napját hajnali háromkor kezdi, meditál egy keveset, majd futni indul, 8 órakor nekifog a kondizásnak. Annak érdekében, hogy a lehető legegészségesebb élete legyen, a táplálkozására is nagyon odafigyel. A rendszeresen fogyaszt tojásfehérjét, csirkét, zöldséget, de sok vizet is iszik. Ernestine számára az is nagyon fontos, hogy este tízkor már ágyban legyen.

“Az életkor nem más, mint egy szám. Az, hogy hogyan nézünk ki, és valójában hány évesnek érezzük magunk, a hozzáállásunktól függ” – vallja a 80 éves fitnesz nagyi. “Soha nem szabad feladni!” -üzeni az egész világnak Ernestine.