Bár mindössze húszéves, már 79 ember életének kioltásáért felelős egy mexikói bandatag. A fiatalember esete még csak nem is számít kirívónak, a mexikói bandák életében mindennapos tevékenység a gyilkolás, az emberélet nem sokat számít nekik.

gyilkos

A fiatal férfi maga ismert be 45 gyilkosságot, további 34 elkövetésével pedig a hatóságok vádolják. Juan Pablo Vazquez nemrég került lakat alá, a gyilkosságok mellett – nem meglepő módon – drogkereskedelem is írható a számlájára. A gyilkosságok a tavalyi évben történtek, és furcsamód a helyiek meg sem döbbentek rajta különösebben, mivel a környéken mindennaposak a bandaháborúk, nem ritka az erőszak és a gyilkosság.

Mexikóban 2007 óta mintegy 80 ezer ember életét oltották ki gyilkosok, havonta körülbelül 1000 ember esik áldozatul a drogkartellek közötti konfliktusoknak, melyek gyakran torkollnak véres leszámolásokba, válogatás nélküli gyilkosságokba. Mindennek ellenére az meglehetősen ritka, hogy valakinek már ilyen fiatal korában ennyi gyilkosság száradjon a lelkén.