7 természetes megoldás arra, hogy könnyebben megszabaduljunk a herpesztől.

Fotó: commons.wikimedia.org
Fotó: commons.wikimedia.org

A herpesz az egyik legkellemetlenebb vírusos fertőzés. Rengeteg ember küzdött meg vele élete során, azonban a probléma leginkább mégis a fiatal nőket érinti. Nehéz tőle megszabadulni, de nem lehetetlen. Az alábbiakban néhány természetes megoldást mutatunk!

1. Tej

Áztassunk egy vattadarabot 1,5 %-os tejbe, és kenegessük vele a herpeszes bőrfelületet. Ha nincs a fent említett zsírtartalmú tejünk, akkor jó lesz más is. Ne mossuk le az arcunk, és ne együnk semmit mielőtt meg nem szárad. Ismételjük meg az eljárást 2-3 óránként.

2. Édesgyökér

Zúzzuk por állagúra az édesgyökeret, majd keverjük el egy kevés meleg vízzel. A keletkezett pasztát kenjük fel direkt a herpeszre. A legjobb, ha este lefekvés előtt végezzük el a műveletet, majd reggel lemossuk.

3. Oxigénes víz

2-3 óránként törölgessük le a herpeszes részt oxigénes vízbe mártott vattával.

4. Fokhagyma

Ez az egyik leghatékonyabb természetes szer. Préseljünk össze egy fokhagymát, majd a keletkezett pasztát kenjük rá a herpeszre. Ezt a kezelést csak otthon alkalmazzuk, mivel nagyon átható szaga van.

5. Menta illóolaj

Kenegessük a herpesz körül menta illóolajjal, hogy megszabaduljunk a gyulladástól.

6. Aloe vera

Vágjunk fel egy aloe vera levelet, és a belőle kifolyó lével 2-3 óránként kenegessük a herpeszt.

7. Jég

A jég már a tünetek első jelentkezésekor segíthet. Hihetetlen, de ez a legjobb módszer. Jegeljük a herpeszt, abban a pillanatban, amikor érezni kezdjük, hogy ki fog jönni a szánk szélén.