Ehhez képest a mai balkezesek már egy nagyszerű világban élnek, nincsenek előítéletek, sőt olló, spirálfüzet, íróasztal és számítógép- billentyűzet is készül kifejezetten az ő igényeikre.

620x0 (3)

1. Jobb a szexuális életük

Egy nemrégiben készült felmérés szerint a balkezesek 86 százaléka  számolt be arról, hogy teljesen elégedett a szexuális életével, a jobbkezeseknél ez az arány csak 15 % volt.

2. Remek vezetők

A balkezesek kiváló vezetők! Az utolsó hét amerikai elnök közül négy balkezes volt: Barack Obama, Bill Clinton, George Bush és Gerald Ford.

3. Igazi zsenik

Nem csak a hálószobában jobbak! A balkezesek gyakran kénytelenek használni az agyuk mindkét oldalát. A St. Lawrence Egyetem által végzett tanulmány megállapította, hogy a balkezes embereknek magasabb az IQ-juk, mint jobbkezes társaiknak.

620x0 (2)

4. Túlélők

A világ lakosságának mindössze 10-15 %-a balkezes. Ez a jelentős kisebbség  a Montpellier Egyetem kutatói szerint azt jelenti, hogy lényegesen alkalmasabbak a túlélésre.

5. Nagyobb esélyük van a jólétre

A balkezes fiatalok 15 %-a nagyobb valószínűséggel gazdagabbak lesznek, mint jobbkezes társaik. Ha egyetemre járnak, akkor ez az arány 26 %-ra emelkedik.

6. Agyuk egyszerre több funkciót képes ellátni

Sokkal nagyobb mennyiségű ingert képesek befogadni jobbkezes társaikkal összehasonlítva. Egy időben több dologra, tevékenységre tudnak koncentrálni. A balkezesek elképesztő dolgokat képesek egy időben csinálni.

7. Kreatívabbak

A bal kéz használata miatt a jobb agyfél sokkal dominánsabb, emiatt jóval erősebb képzelőerővel, érzelmekkel, kreativitással rendelkeznek! Művészek, igazi innovatív gondolkodók! Gondolkodásuk lényegesen eltér a jobbkezesek elmélkedésétől!

(forrás: ripost)