A 91 éves chilei Estela Melendez azután került kórházba, hogy a közelmúltban elesett, és beverte a könyökét. A korára való tekintettel egy alaposabb kivizsgáláson esett át, így többek közt megröntgenezték, hogy nem keletkezett-e belső sérülése.

620x0

Az orvosok megdöbbentek a felvételek láttán. Először egy jókora rákos daganatra gyanakodtak, de az újabb vizsgálatok kiderítették, hogy egy magzat van a nő testében.

A magzat körülbelül 60 éve fogant, és méhen kívül fejlődött. Az eltelt évek során teljesen elmeszesedett, úgynevezett “kőmagzattá” változott, így nem okozott egészségi problémákat a nőnél.

A 91 éves chilei asszony azt mondja, néhány éve jelentősen romlott a látása, és az arthritise miatt nehezen mozog, ezt leszámítva viszont jó egészségnek örvend. ,,Soha nem volt semmilyen komoly egészségügyi panaszom, jól vagyok” – idézi a nőt a CNN amerikai hírcsatorna.

Az orvosok azt mondták nekem, hogy daganatom van, amit meg kell műteniük” 

– mesélte az asszony, aki csak ezután tudta meg, hogy a testében mégsem tumort találtak, hanem egy úgynevezett kőmagzatot.

620x0 (13)

,,Soha nem éreztem magamon, hogy terhes lettem volna” – teszi hozzá a nő, aki a CNN riporterének elmondta, férjével évekig próbálkoztak a gyerekvállalással, de végül nem jártak sikerrel. ,,Ez a halott magzat a tavaly elhunyt férjemet juttatja az eszembe, és a legnagyobb álmunkat, ami soha nem teljesült.” A chilei orvosok a diagnózist követően úgy határoztak, megoperálják a nőt, de nem sokkal később megváltoztatták döntésüket.

,,Egy ilyen idős páciens esetében a műtét sokkal több kockázattal jár, mint amennyi előnyt jelentene, hogy eltávolítsuk a magzatot”

(forrás: ripost)