Túl gyorsan halad előre

A bántalmazó kapcsolat már akkor jelt adhat magáról, amikor még el sem kezdődött igazán. Gyanakodj, ha a másik gyorsabban nyomul előre a normálisnál: ha azonnal veled akarja tölteni az éjszakát, vagy már a második randin az összeköltözésről beszél.Ha ez neked kényelmetlen, akkor valószínűleg nem extra szenvedélyes szerelemről, hanem figyelmeztető jelről van szó. Hallgass a megérzéseidre!

620x0 (18)

Féltékeny

A bántalmazó hajlamú emberekről már idejekorán kiderül, hogy az egészségesnél sokkal féltékenyebbek. A féltékenységül pedig nem enyhül, sőt, egyre erősödik: a volt barátaidra is kiterjed, még akkor is, ha már rég túlléptél rajtuk. Az már vörös lámpa, ha ellenőrzi a telefonodat, figyeli, kit hívsz meg magadhoz, kivel beszélsz, és mit osztasz meg a közösségi médiában. Az extrém féltékenység soha nem a szerelemről árulkodik!

Ellenőrzi a pénzügyeidet

A bántalmazó mindent elkövet, hogy a pénzügyek az ő kezében legyenek. Ragaszkodik a közös számlához (amelyik természetesen az ő nevén van), tőle kell pénzt kérned mindenre, és amikor meg akarsz venni valamit, egyszerűen meg is tilthatja. Ez az ellenőrzés szépen lassan a kapcsolat minden részére, és az egész életedre kiterjed.

620x0 (19)

Elszigetel másoktól

Figyelj fel rá, ha egyre nehezebben viseli, hogy rajta kívül másokra (például a barátaidra vagy a családodra) is szánsz időt. Minél többször említik a kívülállók, hogy alig találkoznak veled, amióta ez a kapcsolat az életed része, annál biztosabb,hogy a partnered ellenőrizni akar.

Mindenért másokat hibáztat

A bántalmazó mindig másokat hibáztat a cselekedeteiért, és soha nem vállalja a felelősséget azért, amit egyébként ő okozott. Ez különösen igaz a másokkal kapcsolatos konfliktusaira és a törvényszegésekre. Mindig arról panaszkodik, hogy mások kihasználják, és

véletlenül sem ismerné el, ha hibázik!

620x0 (20)

Összezavar

A bántalmazók gyakori taktikája, hogy igyekeznek elhitetni az áldozatukkal, hogy minden az ő hibája, és ha megváltozna, és a bántalmazó szája íze szerint viselkedne, akkor minden rendbe jönne. Ez nemcsak, hogy nem igaz, hanem a további ellenőrzésre és bántalmazásra is alkalmat ad – a végállomás pedig a fizikai erőszak lehet. Ha túl sokszor érzed magad hibásnak egy kapcsolatban, akkor valószínűleg elhitted, amit el akart veled hitetni.

Szállj ki, amíg tudsz!

Forrás: Ripost