Életének nyolcvanhetedik életévében elhunyt Bud Spencer. A filmsztár élete utolsó interjúját a Lokálnak adta két héttel ezelőtt, amelyben a közönségének és a feleségének is köszönetet mondott csodálatos életéért. A rajongók legnagyobb bánatára a pofonosztó sztár mostantól a mennyei filmvásznon szórakoztat tovább. Legjobb magyar barátja, Kárpáti György még meglátogatta volna, a találkozásra azonban már nem kerülhetett sor.

bud-fb

 

Banános Joe, Bambino és Extralarge – csak néhány azokból az ikonikus karakterekből, melyeket Bud Spencer tett halhatatlanná a világ filmrajongói számára. A legnagyobb filmes adatbázis (IMDb.com) információi szerint a színész végelgyengülésben hunyt el.

Két héttel ezelőtt még exkluzív interjút adott lapunknak, amelyben arról is mesélt, hogy élete sikereit feleségének, Mariának köszönheti, akit 56 év házasság után is odaadó rajongással szeretett.

– Mindenképpen nagyon türelmes volt hozzám és mindenben támogatott. Ő az anyja a fiamnak és a lányaimnak, és mindennél jobban szeretem őt – mesélte a néhai legenda.

A beszélgetés során számos, számára kedves téma került szóba, többek között élethosszig tartó barátsága Terence Hill-lel, akivel 18 filmet forgattak együtt karrierjük csúcsán. A színész nemcsak a munkáról, de legendás tésztájáról is mesélt, amivel minden alkalommal meg tudta lepni barátját.

Nem vacsorázik már együtt a két jóbarát (Terence Hill és Bud Spencer)
– A feleségével szoktak meglátogatni engem Rómában. Ilyenkor mindig én főzök, általában Terence kedvenc ételét, a spaghetti al pomodorót – dicsekedett két héttel ezelőtt Bud, majd a népszerűségükről is mesélt. – Nehéz megmagyarázni párosunk sikerének titkát. Az biztos, hogy hatalmas szenvedéllyel dolgoztunk, nagyon jó rendezőkkel találkoztunk, akik meglátták a lehetőséget bennünk. Továbbá szerencsénk volt a nagyszerű közönségünkkel, amely hűségesen kitartott mellettünk az elmúlt évtizedekben. A titok talán az, hogy sosem árultuk el őket – vélekedett Spencer, akinek évek óta újra és újra felröppent a halálhíre, ő azonban nem izgatta magát emiatt. – Nincs problémám azzal, hogy a halálhíremet keltették, hisz még élek és köszönöm, jól vagyok. Az már jobban zavart, amikor egy életbiztosító-társaság velem akarta reklámozni termékeit a beleegyezésem nélkül. Annak nagyon nem örültem. Terence és én csak azokat pereltük be, akik előnyt akartak kovácsolni a rajongóinkból és a népszerűségünkből. Például leállíttattunk egy website-ot, amely csak nyerészkedésből használta a képünket. Ez számunkra nem elfogadható.

A világsztár hazája, Olaszország után egyértelműen Magyarországon örvendett a legnagyobb népszerűségnek. Filmjei mellett reklámfilmet is forgatott, illetve több, fontos barátságot is kötött honfitársainkkal, például a háromszoros olimpiai bajnok egykori vízilabdázóval, Kárpáti Györggyel, akit rendkívül megrázott barátja halálhíre. Mindössze két hete üzente a Lokálon keresztül régi barátjának, hogy ha Bud gyenge az utazáshoz, majd ő meglátogatja. Erre azonban már nem kerülhetett sor. – Tudtam, hogy nagyon beteg, és a halála napján telefonált a fia, hogy elmondja, mi történt. Carlo 87 éves volt, korábban daganattal küszködött, amit meg is operáltak, de a túlsúllyal is harcolt. Másfél-két éve voltam nála, akkor még jól tartotta magát, kicsit persze lassúbb volt. Fáj, hogy elveszítettünk egy legendát, aki mindenki arcára mosolyt tudott csalni! – mondta a Lokálnak Gyuri bácsi.

Bud Spencer Carlo Pedersoli néven született 1929. október 31-én Nápolyban. Karrierje elején sikeres úszó és vízilabdázó volt, de harmincéves kora után egyre inkább a filmezés felé vette az irányt. 1967-ben vonult vissza az aktív sportolástól, miután aláírta első hollywoodi szerződését. Védjegye a marcona, de szerethető óriás, aki egy-két pofont is kiosztott, ha a helyzet úgy hozta. Barátja és állandó partnere Terence Hill, akivel 17 közös filmet forgattak karrierjük során. 1960 óta házas, felesége Maria Amato. Három gyermekük született: Giuseppe, Christine és Diamante.