Marilyn Monroe, Brigitte Bardot, Kate Hudson vagy Madonna a legjobb példa: a szőke nők mindig az élen haladnak az élet országútján!

Összeállításunkból kiderül, hogy miért, ráadásul tudományosan alá is támasztjuk állításainkat!

1. A szőke nők jobban bejönnek a pasiknak

Tanulmányok sora bizonyítja, hogy a legtöbb pasi szőke nőre áhítozik! Közvélemény-kutatási adatok szerint a férfiak 36 százaléka imádja a világos sörényű nőneműeket, 31 százalék barnára vágyik, a többieknek pedig fekete vagy vörös a favoritja.

2. A szőke nők fiatalabbnak látszanak

A szőke nőket legtöbbször fiatalabbnak nézik a valódi koruknál. Ami a tiniknél és a fiatal felnőtteknél hátránynak tűnik, abból gyorsan előnyt kovácsolhatnak a szőkék az évek múlásával. A szőkék voltak a kőkorszakban az egészségesebbek is, mert a világos pigmentáltság miatt a bőrük jobban átereszti az ultraibolya sugarakat, amikből a szervezet vitaminokat állít elő.

3. A szőkék több jattot kapnak

A Cornell Egyetem egyik tanulmányában a kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a szőke pincérnők általában több borravalót kapnak, mint sötétebb hajkoronájú társaik. A szőkék a munka világában is sikeresebbek, főleg ha fizetésemelésről vagy más juttatásról van szó, könnyebben kinyitja nekik a munkaadójuk a pénztárcáját.

4. A szőke nők nőiesebbek

A természetes szőkéknek kicsit magasabb az ösztrogénszintjük, mint a barnáknak. Ezért nőiesebbek az arcvonásaik (kicsi az orruk, rövidebb az álluk, magas a homlokuk), selymesebb a bőrük és kevesebb rajtuk a testszőrzet.

5. A szőkék szeretik mutogatni magukat

Tudományos értekezések születtek arról, hogy a barna nők érzékenyebbek, racionálisabbak és harcosabbak. A szőke nők viszont spontán döntenek, extrovertáltabbak és általánosságban is rugalmasabbak más hajszínű társaiknál.

blikk.hu