Három olyan dolog létezik egy gamer életében, amely képes nulláról az egekig, egy pillanat alatt megváltoztatni a nyugalmi állapotát. A játékok megjelenési dátumának örökös eltolása ( például a Diablo 3 vagy a mostani LucasArts események…), LAG és a bejelentett filmek visszarendelése. Hiszed vagy sem a következő képregény film adaptációkat ténylegesen bejelentették, viszont hiába, mert soha nem találtak meg az útjukat a mozivásznakra.

Hogy ezek jó döntések voltak vagy sem, azt rátok hagyom.

 

5. Green Arrow: Supermax

kepregeny-mozi-2

Green Arrow vs. Hawkeye. Mindenekelőtt nem árt tisztázni, hogy mit-miről másoltak le. Green Arrow-ot (Zöld Íjász) lenézni és Hawkeye-val szembe állítani, már csak azért is vicces, mert Green Arrow-ot előbb találták ki, mint Hawkeye-t. De ennek ellenére se mondhatjuk azt, hogy ő az első képregény hős aki íjjal küzd, mert… Igen, ahogy már sokan kitalálhattátok Robin Hood volt az első. Gazdag (akit aztán kiforgattak javaiból), íjat használ, zöldbe öltözik és a nép hőse. Ki ez? Robin Hood, majd a belőle “kivált” Green Arrow is – akinek a sztoriját egyrészt a Batman képregényekből kölcsönözték, sőt ki is jelentették, hogy Green Arrow a Batman koppintása. Ennek ellenére se pocskondiáznám tiszteletlenül.

A filmet Supermax-nak keresztelték el, amelyet a “Batman: Kezdődik” írója, David Goyer vetett volna digitális papírjára. Fura sztorija a következő: a leleplezett Green Arrow-t, életfogytig dutyiba dobják. A csavar? Hogy a többi DC-s szuper gonosszal egy börtönbe került és ahhoz, hogy kiszabaduljon össze kell velük dolgoznia. Szerintem pompás ötlet. Mindig is szerettem, mikor a rossz és jó oldal összefog egy közös ügy érdekében.

 

4. Lobo: A Film

kepregeny-mozi-3

Haha. Emlékszem életem leges-legelső képregényére, amin Superman és Lobo volt, azóta se tudom elfelejteni Lobo igénytelen, nihilista karakterét, így ha elkészült volna a filmje biztos, hogy első sorban ülnék a moziban – azzal se törődve, hogy onnan semmit se látok.

A rajongók táborát azóta hitegetik a Lobo filmmel, amióta megjelent a legelső Batman film, szóval rég… Legutoljára hat éve mondták a Warner Bros fejesei, hogy fejlesztés alatt áll – természetesen azóta se lett belőle semmi az világon. Szóval vonjuk le a szomorú konklúziót, bizony Lobo film nélkül maradunk.

 

3. X-Men Origins: Magneto

kepregeny-mozi-4

Abban nem vagyok biztos, hogy ennek a filmnek a lenullázását csak a Farkasnak (ROZSOMÁKNAK) köszönhetjük e, mindenesetre fantasztikus ötletnek tartom az ifjú Magneto megismerését, küzdelmeit és csatározásait a náci elnyomások ellen. Valós történelmi esetekbe integrált szuperhősös sztorikban sajnos amúgy sem úszkálunk nyakig, így csak támogatni tudtam volna.

 

2. Spiderman 4: Carnage

kepregeny-mozi-5

A két nevűvé átváltozott Cletus Kasady-t a képregényekben Vérontónak hívják, míg a mesékben Mészárszéknek, ami szerintem jóval menőbb. Röviden: Mivel rábizonyítottak 11 gyilkosságot, így börtönbe került, ahol Eddie Brock volt a cellatársa, aki egyesült Venom-mal (Méreg). Mikor Venom Brock-ért jött, hogy kiszabadítsa őt, ott hagyott magából egy darabot, ami meg Kasady-vel egyesült, így létrehozva a képregényes Vérontót és a televíziós Mészárszéket.

Rátérve a filmekre. Mi történt a harmadik rész után? Egyesek azt mondják, hogy Venom nem élte túl, mások meg egy laboratóriumról beszélnek, ahol Venom szimbíótája átalakul életet adva Carnage-nek.

Hiába pletykálnak a Pókember régi szériájának a folytatásáról, nyilván nem fog megtörténni a film, már csak az újjá gondolt Pókember részek miatt sem – bár azt nem zárnám ki, hogy esetleg ne bukkanna föl Venom és piros pozsgás társa, Carnage.

 

1. Justice League: The Movie

kepregeny-mozi-6

 

“De hisz ez már úton van!” Jogos, jogos. De biztos? Figyelembe véve az előzőeket egyáltalán nem lepődnék meg, ha ebből se lenne semmi, hiába ez az őrült képregény szuperhős hype. Elméletileg az Acélember után jön, ami a Superman 2013-as feldolgozása lesz.

A pletykák szerint, ahhoz, hogy ez a film megszülessen először is a szintén pletykákra alapozott Flash filmet kéne elkészíteni, meg a leselejtezett Aqua-Man-t is újjá kéne éleszteni. Ennek viszont nincs értelme, mert arra nincs idő, hogy minden karaktert bemutassanak és ezért Christian Bale-n meg az újdonsült Superman-en kívül senkit se fogunk ismerni. Mindenki döntse el magában, hogy a filmre nézve az milyen hatással lesz, hogy olyan karakterek lesznek benne, akikről több filmet is láttunk és olyanok is, akik például a nem DC képregényekből doktorált embereknek teljesen ismeretlenek lesznek…

 

ötlet forrás: geektyrant.com

képforrás: wallsave.com

Vélemény, hozzászólás?