Az egyedülálóknak sokszor nemcsak a magánnyal kell szembenézniük, hanem a társadalmi előítéletekkel is. Íme a leggyakoribb mítoszok a szinglikről:

1. A szinglik éretlenek
Sokak számára a személyi érettség fokmérője a házasság és a gyerekek. Az egyedülálló nőket – életkoruktól függetlenül – hajlamosak (vén)lányoknak szólítani, a férfiakat pedig énközpontúnak, bulizósnak és felelőtlennek tekinteni. Pedig ugyanez megvan házas verzióban is…

 

2. A szingliség természetellenes
Mivel társas lények vagyunk, akik meg akarjuk osztani az érzelmeinket, intimitásunkat, szexualitásunkat, sokan azt gondolják, a házasok a normálisak, a szinglik pedig… hmmm, izé, … szóval nem.

 

3. A szinglik labilisak
Sokan ezzel a mítosszal szembesülnek, amikor nehezebben kapnak állást, hitelt, vagy töbet kell küzdeniük egy előléptetésért, vagy azért, hogy örökbefogadó szülőkké válhassanak.

 

4. A szinglik sérültek
Ha valaki nem házasodik meg, a környezete elkezd kombinálni, hogy vajon milyen hibája van, amiért pártában maradt. Biztosan van valami defektusa, ami miatt senkinek sem kell.

 

5. A szinglik veszélyesek
Amikor egy szingli megjelenik párok vagy családok közelében, akkor sokan elkezdenek azon gondolkodni, hogy vajon flörtölni akar, vagy csak barátkozni? Lehet, hogy meleg? Közel szabad engedni a gyerekekhez?

 

Ha bármelyikkel találkoztál a fenti mítoszok közül és szeretnél erős énképpel, magabiztosan szembenézni velük, akkor gyere a május 29-i szinglitréningre! Kedvezményes jelentkezés március 15-ig!

 

www.tarsatakarok.hu