Napjainkra az autó már jócskán több mint puszta közlekedési eszköz, számtalan egyéb módon tudja segíteni gazdáját a mindennapokban. Létezik azonban egy funkció melyet mi férfiak különösen fontosnak tartunk: ez pedig nem más mint a hölgyek figyelmének felkeltése, vagy ha úgy tetszik ismertebb nevén „csajmágnes” képesség.

Valljuk be, ehhez általában igen mélyen zsebünkbe kell nyúlni. Mit tegyünk hát, ha szűkösebb a keret, mégsem szeretnénk teljesen letenni járgányunk ezen csodálatos tulajdonságáról? Következő – szubjektív – összeállításunkban ilyen autók közül szemezgetünk, kizárólag ezen tulajdonságuk alapján, szigorúan 1 millió forint alatt!

Mazda-323-F-700x466

 

A Mazda által ’94-ben piacra dobott 323f első példányai lassan két évtizede futnak az utakon, formájuk mégis kortalannak tekinthető. A külső megálmodása egy bizonyos Ginger Ostle nevéhez fűződik, aki korábban a Porsche tervezőasztalainál dolgozott és ez a múlt tagadhatatlanul jelen van a 323f-ben is. A gyár által csak 4 ajtós kupéként (tévesen, hisz 5 ajtós) definiált kisautó olcsóságának és fiatalos formájának köszönhetően a mai napig komoly népszűrségnek örvend. Minden barátnőd imádni fogja, ha csak nem lesznek féltékenyek a kis Mazda elképesztően stílusos fenekére…  És a listánkban szereplő többi autóval szemben még hétköznapi közlekedésre is alkalmas!

chrysler_300m-700x525

 

Ha valaki 1 millió forint alatt keres autót annak bizonyára fontos szempont a fenntarthatóság, ezért a Chrysler 300M „legendás” amerikai megbízhatóságával és 3.5 literes benzinkályhájával valószínűleg kiesik a látókörből. Egészen más a helyzet, ha pusztán csajozós autót keresünk. A női szemnek eleve vonzó a tipikus, tekintélyt parancsoló amerikai külső, a bugyiba vezető út azonban a beltérben rejlik. Faberakás bizony nincs minden „jöttment” autójában és a hatalmas bőrfotelek is azt sugallják: „ez nem sz…al dobálózik!”

14-4-800-700x416

 

A pultnál való kulcstartó villantásból rengeteg mindenre következtethetünk. Az a férfi, aki Alfával jár stílusos és két kanállal habzsolja az életet – és nem zavarja a sárga check engine lámpa meg-megjelenése. Ha Alfánk van, egy kicsit Rómeók is vagyunk. Félre téve a borzasztó szójátékot, egy megfoghatatlan érzés járja körül ezeket az autókat, különösen igaz ez a GTV-re. A mai napig dögösnek tekinthető coupe formája és a jellegzetes alfás hűtőmaszk vonzza a női szemeket. „Hála istennek” olasz autóról révén szó óriási értékvesztésen ment keresztül így már jócskán 1 millió alatt hozzájuthatunk egy korai szép példányhoz.

A8-700x525

 

Audi A8 Quattro 

Beültök, a vajszínű bőrülés körülölel. Ráadod a gyújtást, a memóriás ülés a helyére áll, a kéken izzó xenon fényszórók megvilágítják az utat, a faberakáson az éppen magához térő színes kijelző fényei csillannak meg.  Ez bizony full extra, meg még egy kicsi. Egy egykor több mint 20 millió forintot érő autóban ülünk és ez még a leglaikusabb női szemnek is szembetűnik, az viszont már nem, hogy bőven 1 millió alatt jutottunk hozzá.

CLK-700x525

 

Mercedes CLK

A szokásos kortalan coupe kasztni mellé itt már több mindent kapunk a pénzünkért. A motorháztető elején ágaskodó embléma egy pillanatra sem engedi elfelejteni miben is ülünk. Ez egy Mercedes. 1 millió alatt ugyan csak az első példányok lelküket is kifutott darabjaihoz juthatunk hozzá de egy két ajtós coupe Mergát nem kell megmagyarázni egy nőnek sem: minden bizonnyal felcsillan a szeme!