Ne gőzöld!

Légy szíves, ne fogadj el egészségügyi tanácsot Gwyneth Paltrow-tól. Ő ugyanis az új őrület, a vaginagőzölés legnagyobb szószólója, szerinte a forró gőz nemcsak ápolja és ránctalanítja az intim testrészedet, hanem energetikailag és hormonálisan is rendben tartja. Az orvosok azonban kissé más véleményen vannak, szerintük a forró gőz ártalmas is lehet – ugye nem szeretnéd pont ott megégetni magad? Ha nem tudsz lemondani róla, legalább légy óvatos.

620x0 (5)

Ne gyógyszerezd találomra!

Ha elkapsz valamilyen fertőzést, fordulj orvoshoz, ez a legbiztosabb megoldás. De még a recept nélkül kapható krémek és hüvelykúpok is jobbak, mintha az interneten olvasott csodaszerekkel kezelgeted magad. A legjobb esetben semmit sem érnek, rosszabb esetben viszont akár meg is égethetik ezt az érzékeny területet.

Ne tegyél bele nem higiénikus tárgyakat!

Így is épp elég dolog van, amit beengedsz oda: pénisz, tampon, óvszer, szexjátékok, ujj, pesszárium. Ennél nagyobb változatosságra nincs szükség. Ügyelj a szexjátékok, a pesszárium gondos tisztítására, az olyan fallikus tárgyak, mint az uborka, a banán és hasonlók viszont maradjanak csak szépen kívül! Egyrészt korántsem higiénikusak, másrészt textúrájuk irritációt okozhat.

620x0 (6)

Ne öblögesd folyton!

Nem kell mindenáron elnyomni a természetes szagokat, nem kell minden baktériumtól megszabadulni. Ha az állandó öblítéssel felborítod a hüvely természetes baktériumflóra egyensúlyát, fogékonyabb leszel a fertőzésekre.

(forrás: ripost)