Ha elkötelezetten kiállsz a legújabb technológiák mellett és ezt öltözetedben is szeretnéd a világ tudtára adni, akkor szenvedélyedet megmutathatod egy tuti 3D nyomtatóval készült csokornyakkendővel.

A férfi öltönyben a legelegánsabb, ehhez kétség sem fér – egy előző cikkünkben olvashattál már a mandzsettagombokról, most pedig a másik jellegzetes öltönykiegészítő vagányabb változatát mutatjuk be nektek. A csokornyakkendő, mely már évszázadok óta a férfi ruhatár kelléke, most egy kis ráncfelvarráson ment keresztül. De ugye, ezen már meg sem lepődünk a nyomtatott pizza után…

Az ötletgazda monocircus egy japán kreatív stúdió és egyben webáruház, melyet egy kreatív japán-szingapúr házaspár alapított: a Kazu nevű férj foglalkozása építész, felesége Shing pedig művésznő. Amellett, hogy szívvel-lélekkel dolgoznak ruházati cikkeken, vagy berendezési tárgyakon, két fiút is nevelnek, tevékenységeiket pedig otthon végzik el, egy stúdiónak kikiáltott szobában. Az ő fejükből pattant ki az, hogy a nyomtatót ötletes apróságok készítésére használják fel. Az újszerű ötletre az egyik legnagyobb külföldi dizájnoldal, a designboom.com is felfigyelt, szóval valószínűleg ez nem kis népszerűséget hoz majd nekik.

[ads1]

A monocircus apró kiegészítőjének használatához nem kell tudni nyakkendőt kötni, és arra sincs szükség, hogy szövethurkot tekerjünk nyakunk köré. Ezt a pillesúlyú kis öltözéket egyszerűen az ing legfelső gombjára kell rászerelni. Annyira könnyű, hogy viselője meg sem érzi, hogy egy csinos, de jópofa kis dolog csüng öltözetén. Elsősorban öltönykiegészítőként használatos, de a hétköznapokban kombinálható olyan pólókkal, melyek rendelkeznek gombbal: például egy ingpólóval, nem kell csak a szmokinghoz és frakkhoz ragaszkodni. Bár az oldal szállít európai országokba is, nem igazán pénztárcabarát ez a mi számunkra: 119 dollárba, azaz cirka 27000 forintba fáj ez a kis nyakkendő.

Azonban ha kedvet kaptatok ahhoz, hogy hétköznapi viseletetekbe becsempésszétek, itt egy kis outfit-összeállítás, melyből inspirálódhattok!

http://monocircus.com/en/bowtie.html

csokor 2 csokor

 

Aki attól tart, hogy túl hivatalos lenne megjelenése, az kombinálja a csokornyakkendőt egy lezser farmeringgel:

farmer ing

 

Előkaphatjuk a kinyűtt kockás ingeket is:

Előkaphatjuk a kinyűtt kockás ingeket is

 

Játsszunk bátran a kontrasztokkal, színekkel!

szurke

 

Vagy éppenséggel hívjuk segítségül a harmóniát: a nyakkendő színe köszönjön vissza más ruhadarabokon is, a barna remek választás!

ruha