Tudjuk, hogy milyen befolyással van ránk a technika, és hogy ez nem mindig előnyös számunkra. Olvastunk a telefonok túlgyártásának veszélyeiről is. Most, hogy minden szépen és tisztán lebeg a szemünk előtt, szedjünk össze még több olyan kütyüt, amire nem feltétlenül lesz szükségünk, de legalább marha jól néznek ki!

 

21. WAT lámpa

futurisztikus-kulcsin-2

Vízzel működő lámpa? Üdvözöllek a nem is olyan távoli jövőben. Már, már túlságosan is futurisztikusan hangzik, de egyáltalán nem olyan furcsa. A hidroelektronikai akkumulátorral feldolgozott víz, elektrokémiai reakciót vált ki, ami világít.

 

22. Miranda

futurisztikus-kulcsin-3

Valószínűleg nem mindenki ájul maga alá, ha meglátja ezt a fajta speciális falburkolást, de mindenesetre az biztos, hogy szórakoztató. Ez már csak azért sem olyan nagy cucc, mert sejthetően többen is találkoztatok már azzal a kanapé borítással, amibe rajzolni lehetett ilyen olyan alakokat, a különböző árnyalatok létrehozásával. Nos, ez ilyen lényegében, azzal a különbséggel, hogy a falon helyezkedik el különféle borítással.

 

23.  A speciális bor hűtőszekrény és minőség javító

futurisztikus-kulcsin-4

A mondás szerint, a bor minősége az idő múlásával válik egyre jobban ízletesebbé – de ha egy olyan dolgot találnak fel, ami képes a bor kvalitását az idő múlása nélkül javítani? A bor elkészítése természetesen többől áll, mint 2 hordó szőlő, így ebbe most nem is mennék bele. Viszont itt van nekünk ez a zseniális Mika Yamamoto tervező úr, aki létre hozta a WAVE Ultra Sonic Wine Ager And Refrigeratort. A Wave mágneses hűtőrendszert használ, amely a magnetocaloric effektuson alapul, ez az a képesség, amikor bizonyos anyagok felmelegszenek a mágnesesség hatására és lehűlnek, ha ezt a mágneses mezőt eltávolítják. Ez csökkenti a széndioxid kibocsátást és növeli az energiahatékonyságot. Az energiafogyasztás 40%-kal csökken, emellett csökkenti a villamos energia árát is értelemszerűen.

 

24. A Wave Mosogatógép

futurisztikus-kulcsin-5

Túlságosan sok különlegességgel nem rendelkezik Guilherme Parolin gépezete, azt leszámítva, hogy eléggé szépséges és az alapvetően egyszerű mosogatógépeknél is egyszerűbb.

 

25. Az esernyő szárítófuturisztikus-kulcsin-6

Egy durva esős élmény után mindig is sokat problémázott az ember az esernyője megszárításán. Noh Seon Mi találmányának köszönhetően nem csak az otthoni parketták maradnak szárazon, hanem az iskolák, munkahelyek és egyéb más intézmények padlói is.

 

forrás: designyourway.net

Vélemény, hozzászólás?