Tudjuk, hogy milyen befolyással van ránk a technika, és hogy ez nem mindig előnyös számunkra. Olvastunk a telefonok túlgyártásának veszélyeiről is. Most, hogy minden szépen és tisztán lebeg a szemünk előtt, szedjünk össze még több olyan kütyüt, amire nem feltétlenül lesz szükségünk, de legalább marha jól néznek ki!

 

16. Színváltó fal

futurisztikus-kulcsin-2

Egy ideje már fent kering a neten ez a speciálisan kialakított fal, amely egyébként igen szép látványt nyújt. A legszebb benne mégis az, hogy nem használ se LED-eket se más egyéb digitális megvilágítást sem. A színváltást, a falat alkotó háromszögek, saját tengelyük körüli megfordulása okozza, így létrehozva a fekete, fehér vagy szivárvány színeket. A háromszög korlátaiból kiindulva egyenlőre “csak” háromféle lehetőségünk van, de abban szinte biztosak lehetünk, hogy a jövő ennél még több eshetőséget fog elhozni nekünk.

 

17. Orbital Mosógép

futurisztikus-kulcsin-1

Kimosni a ruháinkat nem nagy ördöngösség. Kiválasztani a különféle darabokat, hogy egymásra ne jelentsenek veszélyt, de mikor kedvenc fehér pólónkat új, baba kék változatában emeljük ki a mosógépből, már nem annyira tűnik jónak a dolog. Az Orbital Washing Machine kényelmi faktora bár ezeken az incidenseken nem lendít minket túl, mégis elég érdekes újításokkal rendelkezik. A beépített kosárnak köszönhetően, mely kivehető, a mosás lényegesen egyszerűbb lehetne. Lehetne, mert nem hiszem, hogy ez olyan hatalmasan nagy segítség lenne. Vagy egy lavórban szedjük össze a cuccainkat vagy a mosógép nem túl kicsi méretű kosarában. Ez utóbbi miért lenne nekünk jobb, mint a másik? De hál ég más innovatív szolgáltatással is rendelkezik. A gömb alakú dob két tengelyen mozog, amit azt jelenti, hogy működésileg jobban szuperál mint a régi mosógépek. Mindenesetre ha nincs lavór, jó a kis zöld Csillagromboló is.

 

18. Bediator

futurisztikus-kulcsin-3 futurisztikus-kulcsin-4

Ahogy az elsőre is észrevehető, a Bediator az angol “bed” (ágy) és “radiator” (radiátor) szavak fúziója. Gondolom már mindenkinek meg van, hogy mi ez. Ha olyan helyen élsz, ahol a tél rendkívül hideg, és hiába van fűtés a szobádban, az ágyban mégis fázol, akkor van egy jó hírem. A Bediator egy fűtő rendszerrel ellátott ágy, amely veszélyesen hangzik és túl könnyű sem lehet, de ha két ember elfér rajta akkor az már csak szuper jó lehet.

 

19. LED-es mennyezet

futurisztikus-kulcsin-5

A célunkat figyelembe véve, hogy minél futurisztikusabb otthont hozzunk létre, a LED-ekkel felszerelt mennyezet kihagyhatatlan ajánlat. Seo Dong-Hun koncepciója lehetővé teszi, hogy alakzatokat hozzunk létre. Ez egy szó szerinti művészet, a modern freskók jövője. Gondoljunk csak bele, hogy néhány kivételes ember képzelőerejével milyen alkotások születhetnének meg közvetlenül a fejünk fölött.

 

20. LULA Lung lámpa

futurisztikus-kulcsin-6

LULA egy adatgyűjtő lámpa, mely jelzi a levegő minőségét a szobában. Ha rácsatlakoztatjuk az internetre, akkor feldolgozza a begyűjtött adatokat és választ ad az egészségügyi kérdésekre, például milyen veszélyeket lát, amelyek problémákat okozhatnak a levegő minőségében és hogy miképp lehetne ezeket elkerülni.

 

forrás: designyourway.net

képforrás: coroflot.com, archdezart.com, hiid.org, yankodesign.com, lakjonjol.hu

Vélemény, hozzászólás?