Tudjuk, hogy milyen befolyással van ránk a technika, és hogy ez nem mindig előnyös számunkra. Olvastunk a telefonok túlgyártásának veszélyeiről is. Most, hogy minden szépen és tisztán lebeg a szemünk előtt, szedjünk össze még több olyan kütyüt, amire nem feltétlenül lesz szükségünk, de legalább marha jól néznek ki!

 

6. Sony Eclipse

futurisztikus-kulcsin-2

A Hoang M Nguyen és Anh Nguyen által készített koncepció, a Sony Eclipse egy olyan médialejátszó, amely a hátoldalán található napelemekkel működik. Ezzel a lejátszóval nagyon-nagyon ritkán fogsz agybajt kapni, a gyenge akkumulátor figyelmeztetéstől, a turistákkal teli metrókon.

 

7. Pouring Light lámpa

futurisztikus-kulcsin-3

Furcsa, de érdekes. Furcsa mert, hogy néz ki? Érdekes, mert kinek kéne? Yeongw Kim alkotása természetesen azért helyet kap a futurisztikus lakájunkban, a lámpa LED lámpákkal működik, meg foszforeszkál is szóval…

 

8. Az Önsterilizáló Ajtó Kilincs

futurisztikus-kulcsin-4

Ez igazából a tömény zsenialítás. Annak ellenére, hogy a leggyakoribb fertőző betegségeket meg tudjuk gyógyítani, a legjobb védekezés mégis csak a megelőzés. Mind tudjuk, milyen kellemetlen a szórakozó helyeken a “mások kilincseit” megfogdosni, hogy kijussunk a mellékhelyiségből. Nem is csak az elvek vagy a férfias büszkeségünk számítanak gátlónak, hanem a tény, hogy ezeken a platformokon több a baci, mint égen csillag. BAM, most már erre is van egy találmány, a kapaszkodjatok meg, ” Door Handle with Self-Steralization System”, ami annyit tesz, hogy “Ajtókilincs Önsterilizáló Rendszerrel”. Nagystílű kreativitás! A piszkos munkát egyébként UV fényeknek köszönhetjük. És nem utolsó sorban Red Dot díjnyertes.

 

9. Senzo Nightlight

futurisztikus-kulcsin-1

Na igen. A csak álmokban létező kényelem és biztonság az esti wc-sek során. Mire gondolok? Arra, hogy lássunk. Arra, hogy ne kelljen az öcsénk/gyermekünk lego gyűjteményén keresztül verekednünk magunkat, és az se hátrány, ha nem a kutyánk dolgaiban kell eltipegnünk a mellékhelyiségig. Egy szó mint száz, igazán bosszantó mikor felkelünk és nem találjuk a villanykapcsolót, ez a találmány ezen szeretne segíteni. A képen jól látható milyen módon, de annyit még hozzá tennék, hogy a fény özön érintésre indul meg, persze ehhez először ismét meg kell találnunk…

 

10. Electrolux Fireplace

futurisztikus-kulcsin-5

A Harry Potter varázsigéket idéző készülék neve, egy olyan kerámia oszlop, amit ha bekapcsolunk a készülék belsejében generálódó tűz következtében átlátszó lesz.

 

forrás: designyourway.net

Vélemény, hozzászólás?