Tudjuk, hogy milyen befolyással van ránk a technika, és hogy ez nem mindig előnyös számunkra. Olvastunk a telefonok túlgyártásának veszélyeiről is. Most, hogy minden szépen és tisztán lebeg a szemünk előtt, szedjünk össze még több olyan kütyüt, amire nem feltétlenül lesz szükségünk, de legalább marha jól néznek ki!

 

1. Az átlátszó Tv

futurisztikus-kulcsin-2

A Michael Friebe által tervezett darab egy csodálatos technológiai gyöngyszemnek minősül, amely egyesíti a hagyományos LCD és a legújabb TOLED megjelenítési technikát. Ez hozza lehetővé azt, hogy átláthatatlan szilárd mozgó képeket, gazdag színeket és a fekete, fehér teljes kontraszt tartományait megjelenjen.

 

2. Az “alaprajz világításkapcsoló”

futurisztikus-kulcsin-3

Voltál már olyan szituban, hogy elfelejtetted melyik kapcsoló melyik lámpát üzemelteti? Taewon Hwang egy nagyszerű ötlettel állt elő, egy olyan designnal, amin a ház alaprajza látható, szobákra tagolva, így amelyikre rábökünk, ott jő fény. Ugyancsak nyomon követhető, hogy melyik szobában ég a villany, ha ezt valamiért a szemünk képtelen lenne megállapítani.

 

3. Az AURA lámpa

futurisztikus-kulcsin-4

Kicsit idegen szerű, az AURA lámpa világítása arra hívatott, hogy a kézzel szőtt borításának köszönhetően bizonyos textúrákat vonjon maga köré, így adva egy kis sci-fi ízt a lakásnak.

 

4. A dimenzionális falpanel

futurisztikus-kulcsin-5

Az emberek nem ismerik a 3D-s falpaneleket. Leírva és olvasva is egyaránt furcsa, de ennek ellenére nem tudom miért ismeretlenek, hiszen meglehetősen szép beltéri hatást lehet velük létrehozni. Boltokban, éttermekben és irodákban is jól kihasználható a szép futurisztikus megjelenésük.

 

5. A RIMA lámpa

futurisztikus-kulcsin-6

Egyedülálló, azon érdekes funkciója miatt, ami lehetővé teszi, hogy urald a kibocsátott fényt, a 4 vezérlő gyűrű által. Ez a gyönyörű lámpa, melyet Matthias Pinkert készített, tartalmaz ugyancsak egy processzort, amely szabályozza a meleget, intenzitást, a fény szögét és színét.

 

képforrás: gizmodo.com, marlite.com, livemodern.com

forrás: designyourway.net

Vélemény, hozzászólás?