Megfenyegették majd kirabolták a Costcuttert alapító iparmágnás feleségét és tizenhat esztendős lányát, miközben a férfi Barbadoson volt. A tolvajon összesen 220 ezer font értékű ékszert vittek magukkal, azonban távozásuk után nem sokkal el is fogták őket.

Costcutter

A Costcutter az egyik legnagyobb brit élelmiszerlánc, kisboltokat és szupermarketek üzemeltet szerte Angliában, Írországban és Lengyelországban. A három támadó pisztollyal, karddal, kalapáccsal felfegyverkezve tört be a milliárdos otthonába és meglepték Colin Graves feleségét, Sharont. A nőt álmából verték fel, majd fegyverrel tartották sakkban, míg kipakolták a széfet. Az 53 esztendős hölgy tökéletes nyugalommal tűrte a helyzetet, feltehetően ennek köszönhető, hogy a betörők viselkedése nem vált erőszakossá. Végezetül megfenyegették az asszonyt és 16 éves lányát, majd csatlakoztak a közelben parkoló, bérelt autóban várakozó társukhoz.

Az egyik rabló
Az egyik rabló

Ahogy elhagyták az épületet, az asszony rendőrt hívott, a négy férfit szinte azonnal elkapták. A 34 éves bandavezér David Milnert 10 év börtönre, a 23 esztendős Zak Pricet 8 év három hónapra, a 22 éves Jack Menziest 7,5 évre, míg a 22 éves sofőrt, Aaron Wallt 4 év 8 hónapra ítélte a bíróság.