Mi várható a testi és lelki kondíció terén a következő esztendőben?

A 2018-as év a karrier és a szerelem szempontjából is mozgalmas, fordulatokban bővelkedő időszak lesz, emiatt különösen fontossá válik, hogy mindenki és mindent megtegyen a testi, lelki és szellemi egészségéért. Neked vajon mit kell tenned jövőre az egészséged érdekében? A csillagjegytől megtudod!

Kos: 2018 ingatag év lesz az egészséged szempontjából, de szerencsére csak kisebb hullámvölgyekre kell felkészülnöd, ha pedig elkap valamilyen szezonális betegség, akkor azt rövid időn belül legyőzheted.

Jövőre kisebb balesetek is érhetnek, például belerúgsz a küszöbbe, beütöd a fejed, de ezekből is gyorsan fel fogsz épülni. Emellett kénytelen leszel bizonyos időnként száműzni az életedből a cukros és zsíros ételeket, ha nem akarsz meghízni. A túlsúly veszélye akkor is fenyeget, ha nem élsz nyugodtabb életet.

Bika: 2018-ban a csillagok arra biztatnak, hogy élj sokkal tudatosabban, mozogj többet, tanulj meg helyesen étkezni, számolj le az egészségtelen szokásaiddal. Ha az életmódváltást rögtön az év elején elkezded, akkor rövid időn belül érezni fogod a pozitív hatásokat, és a kilók is olvadni fognak rólad.

Ha márciustól elkap a tavaszi fáradtság és erőtlennek érzed magad, akkor légy elnéző önmagaddal szemben, ne erőltesd a mozgást, és ne tagadd meg magadtól a pihenést! 2018-ban sokat fejlődhet a stresszkezelési képességed, aminek hála, ősszel sokkal jobban kezeld azt a feszültséget, amit az életedben bekövetkező események keltenek. 2018-ban nem kell aggódnod az egészségedért.

Ikrek: 2018-ban nem kell különösebben attól félned, hogy lebetegszel. Ellenkezőleg! Inkább arra készülhetsz, hogy többé-kevésbé fantasztikus formában töltöd az évet. Jövőre csak az esztendő közepén bekövetkező érzelmi megrázkódtatások gyengíthetnek le, emiatt a tested és a lelked egészségére is ügyelned kell ebben a tizenkét hónapban!

Jól tennéd, ha elmerülnél valamilyen spirituális irányzatban, például a jógában, ami megerősítheti a lelked, erőt adhat a nehezebb időkben.

A nagyobb baj elkerülése érdekében, azonnal menj el az orvoshoz, ha kellemetlen tüneteket veszel észre magadon! 2018-ban végig add meg magadnak a kellő pihenést!

Nyáron történhet valami, ami alaposan tönkreteheti az idegeidet, ez pedig a gyomrodat is kikészítheti, emiatt jól teszed, ha egy könnyű sporttal folyamatosan levezeted a benned tobzódó feszültséget.

Szűz: 2018-ban ne feszegesd a határaidat, ne dolgozz a végkimerülésig, a sporttal se ess túlzásba, és a drasztikus fogyókúrát is kerüld, mert az egészségedhez nem ez kell, hanem az, hogy legyél engedékenyebb magaddal szemben és vedd észre a korlátaidat!

Tavasszal előfordulhat, hogy rövid időre ágynak esel. Ezt követően nem árt, ha tudatosan kezdesz tenni az egészségedért, például leszoksz az olyan káros szenvedélyekről, mint a dohányzás, messzire elkerülöd a feldolgozott élelmiszereket, a túl sok kávét! Ezt leszámítva energikus és egészséges leszel 2018-ban.

Mérleg: 2018 első hónapjaiban fáradtság és elcsigázottság lesz rád jellemző, de egy kisebb betegség is elkaphat, ám tavasztól szépen lassan összeszeded magad, és ismét tele leszel életerővel. Rossz szokásod, hogy gyakran elfeledkezel az egészségedről, nem figyelsz arra, hogy mit eszel és a sportot is elhanyagolod.

Jövőre változtatnod kell ezen, hogy tudatosan őrizhesd meg az egészségedet. Emellett Mérleg csillagjegyed miatt, ha az életed nincs rendben, akkor a lelked is kész káosz, ezért 2018-ban jól tennéd, ha elsajátítanád a pozitív gondolkodás valamely módszerét!

Skorpió: Azzal nincs semmi baj, ha 2018-ban látod magad előtt a fényes karriered, ezért belehúzol a munkába, ám arra figyelj, hogy a túl sok stressz ne menjen az egészséged rovására! Egyfelől ez tönkretenné az idegeidet, másfelől a testednek is megvannak a határai, ezt pedig végtag, váll és hát fájdalmak jelezhetik.

Jövőre figyelj oda arra, hogy eleget pihenj, ne hanyagold el a hobbijaidat, csinálj olyasmit, amit szeretsz! Ha eleget teszel a kívánalmaidnak, akkor tested és a lelked is meghálálja a törődést!

Nyilas: 2018-ban azzal együtt változik az egészségedhez való hozzáállásod, hogy milyen események következnek be az életedben. Amikor minden remek lesz, akkor az egészséges életmód szabályait is betartod.

Amikor azonban negatív időszakot élsz meg az év közepén, akkor majd nem foglalkozol az egészséges táplálkozással, mozgással. Emellett a rengeteg munka és elfoglaltság miatt az alvástól is megfosztod magad.

Ezt az egészségtelen életmódot meg fogja bosszulni a tested és a lelked, úgyhogy ne lepődj meg, ha visszatér a régi gyomorbajod, amit a magadba fojtott lelki gondok is okozhatnak. 2018-ban merj beszélni a problémáidról!

Bak: 2018-ban gyakran fogsz találkozni az orvosoddal, mert a kisebb-nagyobb problémák ki fogják használni, hogy soha nem figyelsz a tested jelzéseire, az orvoshoz pedig csak akkor mész el, ha már megtörtént a baj, pedig a megelőzés nagyon fontos lenne.

Ideje, hogy gondolj az immunrendszered erősségére, több vitamint vigyél be a szervezetedbe! Ne vidd túlzásba a lustálkodást, és az étkezésben is találd meg az arany középutat, hogy ne ingadozzon a testsúlyod!

2018-ban a konfliktuskezelést is meg kell tanulnod, ahogy azt is, hogy a megfelelő testmozgással vezesd le a stresszt, ugyanis ezzel elkerülheted a magas vérnyomással járó problémákat.

Vízöntő: 2018 első felében gyakran eluralkodhat feletted a depresszió, ami elszívhatja az energiádat és tönkreteheti a hangulatodat. Ahogy beköszönt a nyár, úgy nyerheted vissza a régi formádat. Az évszakot érdemes lenne méregtelenítő kúrával kezdened, mert a negatív időszakban előfordulhat, hogy mindenfélét összeettél, ennek pedig érezni fogod a kellemetlen hatásait.

2018 további részében felpezsdül az életed, izgalmas kalandok követik egymást, többet fogsz szórakozni, ezért oda kell majd figyelned a mértékletes alkoholfogyasztásra, bulizásra! Az év eleji nehéz kezdés után nem lenne jó, ha leamortizálnád magad, úgyhogy szabj határokat magadnak!

Halak: Ha 2018-ban a tested valamely pontján kellemetlen fájdalmat érzel, akkor mindenképpen menj orvoshoz! Amennyiben a problémádra nem találnak tudományos magyarázatot, akkor lehet, hogy lelki gond áll a testi tünet hátterében, hiszen annyira érzékeny teremtés vagy, hogy gyakran a szívedre veszed a különféle dolgokat.

Emellett hajlamos van a szőnyeg alá seperni azt, ami bánt, pedig jobb lenne szembenézned vele. Szerencsére 2018-ban elkerülnek a túl nagy bajok, a nyári időszak beköszönte pedig feltölt életerővel. Ha már régebb óta próbálod elérni az álomalakod, akkor 2018-ban beteljesítheted ezt a vágyad. A jóga és meditáció jövőre is segíteni fog abban, hogy a következő tizenkét hónapban is pozitívan tekints a helyzetedre.