Mike, a fej nélküli kakas 1945. áprilisától 1947. márciusáig élt, jobbára fej nélkül. Gazdája az University of Utah egyetemenén bizonyította be, hogy a történet igaz, és Mike létezik.

 

mike-the-headless-chicken

 

Mike feje október 10-én sérült meg, amikor gazdája anyósa húsvágó bárd segítségével levágta a fejét. Nem sikerült tökéletesen a művelet, ugyanis az akkor öthónapos Mike nyaki vénája ép maradt, és “csak” agytörzse nagy részét vesztette el. Mike nemhogy nem vérzett el, életjeleket mutatott, épen maradt agytörzse képes volt ellátni az életfunkciókat.

 

man-suit-headless-chicken-mike

 

Annyi változott, hogy szegény Mike esetlenül mozgott, nem tudott kukorékolni többet, csak furcsa hangokat kiadni, és etetni kellett szemcseppentő segítségével. Mivel senki sem akarta elhinni, hogy Mike így él, és még kapirgálni is próbál a nyakával, a fényképes bizonyítékok mellett gazdája elcipelte őt az említett egyetemre, ahol neki adtak igazat.

 

triple-headless-chicken-mike-mason-jar

 

A férfi végül pénzért mutogatta a fej nélküli kakast, és szépen gazdagodott, amíg szegény Mike egy nap végül meg nem fulladt. Több szerencsevadász is követmni próbálta a példáját, és félig lefejeztek kakasokat, tyúkokat, de egyik áldozat sem élt egy-két napnál tovább.

Forrás: Allthatisinteresting