Legalább 3 évig randizz, mielőtt megházasodnál

A kutatások szerint, akik pár évig együtt járnak, mielőtt szorosabbra fűzik a kapcsolatukat, növelik az esélyt az együtt maradásra. De ne várjatok túl sokáig, mert egy másik tanulmány szerint, aki 32 éves kora után mondja ki az igent, annak évente 5 százalékkal nő az esélye a válásra.

620x0 (7)

Ne kötelezd el magad 23 éves korodig

Akik 18 évesen tették meg az első nagyobb lépést az elköteleződés felé (például összeköltöztek a szerelmükkel), 60 százalékos válási kockázattal néznek szembe, míg azok, akik 23 éves korukig várnak, csak 30 százalékossal. Ez egyébként valószínűleg a képzettségnek is köszönhető, akik továbbtanulnak, általában valamivel később kötelezik el magukat életük párja mellett.

A korosztályodból válogass

Egy 2014-es kutatás szerint, minél nagyobb a korkülönbség a pár tagjai között, annál valószínűbb a válás.

620x0 (8)

Ne költsd a pénzed gyémántra

Vagy puccos esküvőre. Több vizsgálat is bizonyítja ugyanis, hogy minél nagyobb és drágább a ceremónia, annál törékenyebb lesz a házasság. A gyűrűre is igaz mindez: minél nagyobb benne a gyémánt, annál kevesebbet fogod hordani.

Válassz egészséges, barátságos férfit

Ezért akarta anyukád, hogy „rendes fiút” keress: az idősebb pároknál a kapcsolat tartósságához nagyon fontos a férj egészsége, és barátságos személyisége.

Segít a hit

Nem meglepő, hogy a rendszeresen templomba járó párok 46 százalékkal ritkábban válnak el.

620x0 (9)

Tanulj meg kommunikálni

A legtöbb házassági probléma kiválóan megoldható a megfelelő kommunikációval. Ám nagyon fontos, hogy vádaskodás és veszekedés nélkül, magabiztosan, mégis kedvesen add elő a mondandódat.

… de ne beszélj túl mindent

Van olyan helyzet, amikor a férjed nem akar lelkizni. A nők számára általában fontos a másik érzelmi támogatása, az idősebb férfiak azonban egy idő után zavarba jönnek ugyanettől – sokszor elesettnek, vagy ügyetlennek érzik magukat tőle.

620x0 (10)

Osszátok meg a házimunkát

Azoknak a pároknak, ahol mind a két fél kiveszi a részét a házimunkából, jobb a szexuális élete, ennélfogva boldogabbak is. Legalábbis azokra a párokra igaz ez, ahol mindkét fél dolgozik, és házimunkát is végez.

Szítsátok fel a tüzet

A felmérések szerint a 35 és 45 év közötti nők a legtöbbször azért keresnek maguknak szeretőt, mert otthon hiányzik a szex és a romantika az életükből.

Tekintsd a házasságot élethosszig tartó elkötelezettségnek

Ha így gondolkodsz róla, akkor is harcolni fogsz érte, ha a dolgok már nem mennek a legjobban. Az ennél lazább elköteleződésnek vége lesz, amikor kihunyt a szenvedély.

620x0 (11)

Legyen közös hobbitok

Fontos, hogy sok közös legyen a hátteretekben, a legfontosabbnak vallott értékekben és az érdeklődésetekben. A legfontosabbak a közös értékek a vallási szokások, a gyereknevelés és a pénz kezelése terén.

Legyen fontos a boldogság

A felmérések arról tanúskodnak, hogy minél elégedettebb a feleség, annál elégedettebb a férfi is az életével és a kapcsolatával. Nem mindegy tehát, mennyire érzed magad boldognak.

620x0 (12)

Keressetek pénzt mindketten

Vagy legalábbis éljetek viszonylag magas jövedelmű háztartásban, mert ezekben a családokban 51 százalékkal kisebb a válás esélye. Az átlagember számára ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy mindkét félnek saját jövedelemmel kell rendelkeznie.

(forrás: ripost)