Rekordösszegért kelt el New York legnagyobb területű lakása. Az elmúlt évek ingatlanárai egyre magasabbra tették a lécet, azonban az art deco stílusú, 26 emeletes River House-nak így is sikerült megdönteni az ingatlanrekordot a 130 millió dolláros eladási árral.

 

luxus3

 

A korábban magánklubként szolgált, 5 emeletes apartmanház egy időben otthont adott Henry Kissingernek, sőt, egy darabig a Rotschild család tagjai is éltek itt. Az East River partján álló ház ezen funkciója mára megszűnt, a klubnak vége, az apartman pedig új tulajdonost keres. Igaz ugyan, hogy az egyébként százmilliós nagyságrendű értékkel rendelkező penthouse-ok szériatartozékának tekinthető central parki panorámáról a tulajdonos kénytelen lemondani, azért ez remélhetőleg nem fogja nagyon elszomorítani az új lakót, aki feltételezhetően éppen centrál parki panorámás otthonát cseréli majd le erre a 30 szobás, tetőkertes lakásra.

 

luxus2

 

Az apartmanról készült képek egyébként kizárólag látványtervek, az apartman jelenleg nem ilyen állapotban tekinthető meg, azonban feltételezhető, hogy a Tony Ingrao tervezte átalakítás benne van a vételárban. A tervek szerint kialakítanak benne egy 19 méteres beltéri medencét, IMAX mozitermet, borospincét, tenisz- és squash-pályát, kártya- és könyvtárszobát, sőt, egy spa-t is. A tervek feltehetően már csak a vevőre várnak, hogy a részletek az új lakó elképzelései szerint változhassanak.

luxus

luxus1