Spanyolország, Kentucky, Oslo, Alaszka, Kenya és Rotterdam. Ez volt az első rész hat helyszíne, amit 2014-ben meglátogatásra ajánlottunk, és a lista most folytatódik…
Semmivel sem kevésbé impozáns és izgalmas úti célokkal.

7. San Francisco
A hihetetlen ételek és italok városa – a Mission kerületben kapható olcsó burritótól a Haight-Ashbury-ben lévő Magnoliáig, ez kérem szépen a kihagyhatatlan kategória.
A környék pénzügyi, kulturális és közlekedési központjának számító bő hétmilliós San Francisco Bay Area igazi kultváros lett, amelyet legalább úgy ismer a filmekből a külföldi néző, mint Los Angelest vagy New Yorkot.
A várost 1776-ban alapították spanyol telepesek, de gyors növekedését a 19. század közepén elburjánzó aranyláznak köszönhette. Aki csak South Parkot néz, az is tudja, hogy San Francisco igazi liberális város, amely a világ száz leglátogatottabb helyszínének számít. Golden Gate, Alcatraz, Transamerica piramis.
Az augusztust ajánljuk a kiruccanásra, idén például Metallicát nézhetünk az ekkor sorra kerülő fesztiválon.

san francisco

 

8. St. George, Utah
A Utah államban található St. George mindössze két órányira található a Las Vegas-i repülőtértől, de ez az az utazás, ami minden pillanatáért megéri. Az elképesztően szép vörös sziklák és kanyonok könnyet csalnak a szemekbe, és ha elfáradunk a környék bebarangolásában, válassz egy nyolcvan perces “turista-masszázst”, amely garantáltan kifacsarja az emberből minden fáradalmát.
Az utazáshoz a legjobb pillanat a késő nyár vagy kora ősz, ilyenkor az amúgy is szép táj még szebb köntösbe öltözik.

St. George Temple

9. Isztambul
Szeptember és november között Isztambulba látogatni életre szóló élményt jelent: a félig Európában, félig Ázsiában elterülő település minden sarka történelmi műremek, a Kék Mecset vagy a Hagia Sophia mellett pedig megszámlálhatatlanul sok a mecset és a múzeum és a látnivaló.
A 13 milliós metropolisz kulturális, művészeti és gazdasági központ, ahol kedvünkre járhatjuk végig a bazárokat, sétálhatunk a Boszporusz partján vagy ehetünk finomságokat a helyi kifőzdékben.

istanbul-istanbul2

10. Highland, Skócia
A Felföld – Skócia szíve, a scotch és a Hegylakó hazája. Annyi itt a vár, hogy végignézi is képtelenség, és a helyszín csak úgy suttogja a régi véres csaták emlékeit. A vidéket bazalt és gabbro borítja, és minden kőnek megvan a maga története, meséje.
A Highland ősszel kiváló célpont, ha végig szeretnénk járni a környék zegzugait gyalog vagy lóháton, és hol máshol szállhatnánk meg, mint egy több évszázados kastélyban, ahol minden bizonnyal hátborzongató kísértethistóriákat hallgatva térhetünk nyugovóra.

glenclo-scotland1

11. A Görög-szigetek
Az Égei-tenger ékkövének számítanak a görög szigetek, amelyekből mintegy 150 számít lakottnak és mintegy 30 igencsak túlzsúfolt. A szigeteket valami körbeírhatatlan szépség és romantika lengi körül, ahol élményszámba megy minden pillanat.
A séták és nagy evések mellett a langyos tengerben történő úszás és a hangulatos kis városkák megismerése is maradéktalan, életre szóló emléket biztosít fiatal pároknak és az éves rohanásban megfáradt családoknak.
Októberben az idő már enyhe és nincs akkora tolongás, de a tenger még mindig kellemes.

Kefalonia

12. Nyugat-Virginia
Az Egyesült Államok 35. tagállama az Appalache-hegység területén, amelynek nemcsak a történelme, hanem a természeti adottságai is elképesztőek.
Az állam különleges helyzete miatt több tájegység részét is képezi, az Appalache-hegység mellett északon Pittsburgh városa, keleten Washington toporog. Nyugat-Virginia híres természeti szépségéről, a fakitermelésről és a szénbányászatról, a turisták pedig leginkább evezni, sziklát mászni, horgászni és vadászni járnak errefelé.

Amikor októberben elkezdenek barnulni a fák levelei, nekünk Nyugat-Virginiában a helyünk.

virginia

13. St. Lucia
Az okos országjáró előre gondolkodik: nincs jobb ötlet, mint decemberben Saint Lucián kipihenni az egész éves fáradalmakat.
A Kis-Antillák területén fekvő szigetállam igencsak kedvelt úti célnak számít, és ezen nincs mit csodálkozni:a a vulkanikus eredetű sziget a trópusi éghajlat miatt csodás, forró időt biztosít, az idegenforgalom pedig elképesztő fejlődésen megy keresztül.
Bár az ország egy része még mindig szegénységben él, a szállodák és apartmanok elképesztő luxussal várnak, és két csobbanás meg napozás közben nem szabad kihagyni az UNESCO természeti világörökségének részét, a Piton-hegyeket.

St.Lucia