A BBC 6 és 12 év közötti gyerekeknek szóló műsorában, a Just a Girl-ben egy 11 éves transznemű lány életét mutatják be, akit hormonokkal kezelnek. A szülők felháborodtak, szerintük a 6-12 éves korosztály nem tudja felfogni a hormonok, a pubertás miértjeit, és még káros is lehet számukra.

A 11 éves, sorozatbeli Amy egy kitalált személy.  Kislányként éli mindennapjait, lányruhákat hord, miközben Ben néven annak idején fiúként született. Kiskorától kezdve érezte, hogy ő igazából lány, és azóta mindent meg is tesz annak érdekében, hogy a pubertással bekövetkező változások ne fiúsítsák el testét. A sorozat a legtöbb szülőnél kiverte a biztosítékot, és már politikusok is hangot adnak véleményüknek az ügyben.

“Aggasztó, hogy a BBC egy ilyen programot elérhetővé tesz a hatéveseknek. Teljes mértékben osztom a szülők dühét és felháborodását, akik azt szeretnék, hogy a gyermekeik csak gyerekek lehessenek!” – nyilatkozta Peter Bone brit parlamenti képviselő.

Mások viszont úgy vélik, nem lehet elég korán megmutatni a gyerekeknek azt, hogy vannak emberek, akik nemet váltanak, és a műsor csak segít nekik elfogadni a másságot.