Az emberiséget nagy kiterjedésben érték a tudományos felfedezések és ha nem is örökké, de huzamosabb ideig befolyásoltak minket ezek az innovációk. Egyik találmány követte a másikat, egyik cáfolatára jött a másik.

Az emberiség hosszú utat tett meg, mire elért oda ahol most van. Pillanatnyi helyzetünk vagy túl vagy alul van értékelve. Emberi jogainkat vagy szabadságunkat a mostani tény halmazok boncolgatni fogják, hanem utat mutat, hogy miért robotokra van szükségünk, hogy biztonságban élhessünk, vagy hogy mikor-mi által változtak meg igényeink.

Amivel itt foglalkozunk, azok  a múltbéli találmányok, fejlődések esetleg katasztrófák, vírusok és minden egyéb olyan más dolgok, amelyek fontos funkciókat láttak el a 2013-ban is a táplálék lánc tetején trónoló ember és társadalmának kialakulásában.

 

1. A gyémánt az ember által ismert legnehezebb anyag.

2. Melyik az az amerikai állam, ahol még sohase volt földrengés? Észak-Dakota.

3. A levegőben égő hidrogénből víz képződik.

4. Az ezüst 7,5% rezet tartalmaz.

5. Az autókat eleinte gyújtásos kulcsokkal készítették 1949-ben.

6. J.B Dunlop volt az első ember, aki levegőt rakott az autó abroncsokba.

7. Alexander Graham Bell, aki feltalálta a telefont, “víz sebességi” világ rekordot állított fel, több mint száztíz kilométer per órás tempóval, 72 éves korában.

8. Csakis akkor energiatakarékos egy fluoreszkáló körte, ha azt a kikapcsolása után egy órán belül nem kapcsolják be újra. Ez azért van, mert a körtének magasfeszültségre van szüksége ahhoz, hogy bekapcsolódjon, és a rövidebb élettartalmat ez a magasfeszültség okozza.

9. A föld egyenlítői kerülete nagyobb (40.075 km), mint a sarki kerülete (40.008 km). Ebből kifolyólag a föld nem szabályos kör alakú.

10. A Bajkál-tó a legmélyebb tó a világon. 636 km hosszú, 79 méter széles, 31.722 négyzetméter a felszíni területe és a legnagyobb mélysége 1642 méter.

 

képforrás: hatcanilearntoday.files.wordpress.com

Vélemény, hozzászólás?