Az emberiséget nagy kiterjedésben érték a tudományos felfedezések és ha nem is örökké, de huzamosabb ideig befolyásoltak minket ezek az innovációk. Egyik találmány követte a másikat, egyik cáfolatára jött a másik.

Az emberiség hosszú utat tett meg, mire elért oda ahol most van. Pillanatnyi helyzetünk vagy túl vagy alul van értékelve. Emberi jogainkat vagy szabadságunkat a mostani tény halmazok boncolgatni fogják, hanem utat mutat, hogy miért robotokra van szükségünk, hogy biztonságban élhessünk, vagy hogy mikor-mi által változtak meg igényeink.

Amivel itt foglalkozunk, azok  a múltbéli találmányok, fejlődések esetleg katasztrófák, vírusok és minden egyéb olyan más dolgok, amelyek fontos funkciókat láttak el a 2013-ban is a táplálék lánc tetején trónoló ember és társadalmának kialakulásában.

 

Egy újszülött kék bálna úgy 6 – 8 méter hosszú, és súlya legfeljebb 3 tonna lehet.

Az első parttól – partig tartó telefonvonal 1914-ben alakult.

A Virginia oposszum vemhességi időszaka csupán 12-13 napig tart.

A Stegosaurus, idáig megtalált leleteiből ítélve, legfeljebb 9 méteresre nőhetett meg, míg az agya alig haladta meg a dió méretét.

Az emberi szem átlagosan 4,2 milliószor pislog egy évben.

Skylab, az első amerikai űrállomás, több ezerre szakadt darabokba hullott vissza a földre 1979-ben. Szerencsére a legtöbb az óceánban landolt.

Körülbelül 12 óra szükséges ahhoz, hogy teljes egészében megemésztődjön az élelmiszer.

Az emberi állkapocs 91 kilogrammnyi erőt képes kifejteni a zápfogakon.

A Skylab űrhajósai 3,8 – 5,7 centiméterrel magasabbra nőttek az űrben, a zéró gravitáció miatt meghosszabbodott gerinceik miatt.

Egy hüvelyknyi eső (2,5 cm) egyenértékű 15 hüvelyk (38,1 cm) száraz, porszerű hóval.

Vélemény, hozzászólás?