A filmben elrejtett érdekességek mindig csak egy bizonyos rétegnek nyújtottak szórakozást. A cikkem folytatásában az 5 legérdekesebbet próbáltam megtalálni. Ha vevő vagy az ilyesmire ne habozz, görgess is lejjebb, kezdhetjük!
5. Nem furcsa ez az aszteroida, Lucas?

url-117

Produkciós vezetőnek lenni – filmtől függetlenül – ad egy sajátos szabadságot a dolgok megoldásakor, ami nagyon keveseknek adatik meg. Például remek lehetőség ez arra, hogy becsempésszünk a filmekbe olyan dolgokat, amikről később csak mi magunk és esetleg a munkatársaink tudnak. És pontosan ez történt a Star Wars ötödik részénél, a Birodalom visszavág-nál, ahol az aszteroidán dolgozók úgy döntöttek, hogy bele tesznek egy cipőt és egy krumplit a díszletbe.

Halál komolyan. Nagyon nehéz tisztán kivenni és még nehezebb magunktól észrevenni, de van egy szempillantásnyi idő, amikor mindkét tárgyat egyszerre láthatjuk, amint ellebegnek a Millenium Falcon (Ezeréves Sólyom, de ezt rajongóknak mondani sem kell) mellett, ahogy az megpróbál navigálni az aszteroidák között. George Lucas maga sem tudott ezekről a poénos beépített elemekről egészen addig, amíg pár szemfüles néző észre nem vette és el nem mondta neki.

4. Nagyüzemi autóroncsolás robotokkal

transformers_3_explosion_car1-700x362

Igen, mind tisztában vagyunk azzal, hogy Michael Bay igazán szeret mindenfélét felrobbantani filmjeiben, de azért 532 autó elpusztítása még az ő részéről is elég durva húzás volt. Mert hogy ennyit robbantottak fel a harmadik Transformers film forgatása alatt. Komolyan, 532. Hogy vagy miért tesz valaki ilyesmit és honnan szerzett ennyi autót egyáltalán?

“Nyilván nagyon drága mulatság lehetett a film elkészítése”- gondolhatnátok, és tökéletesen igazatok lenne, de nem ez az oka a nagy költségvetésnek. Ezeket az autókat ugyanis Baynek és csapatának ajándékozták a filmes biztosítók, mondván, hogy mind valamiféle vízáradásnak köszönhetően megsérült és így számukra már értéktelen. Mi a jó ég folyik a világban egyáltalán?

3. Alfred, Why so serious?

url-619

A legtöbb ember valószínűleg egyetért velem, ha azt mondom, hogy a Sötét lovag filmben Heath Ledger volt az, aki a legnagyobbat alakította. Ez azért furcsa, mert mikor az emberek megtudták, hogy őt választották ki a szerepre, akkor elég nagy visszhangot keltett, hiszen elképzelhetetlen volt Jokerként. Titkos átalakulása Batman legnagyobb ellenségévé örökké emlékezetes marad (posztumusz Oscar-t kapott érte).

És bizony Michael Caine is pontosan ezt mondaná, ugyanis egészen konkrétan képtelen volt elmondani ezerszer begyakorolt szövegét a felvételen, amikor először meglátta Ledgert, mint Jokert. Hogy hol is volt ez? Nos a film eleje felé, ahol Joker és néhány rosszfiú betör a díszvacsorára. Caine elmondása szerint életében először látta Ledgert, mint Jokert, és olyannyira megrémült, hogy nem volt képes másra csak állni egy helyben és bámulni maga elé, míg a jelenetet ment tovább. Nolan nem látta értelmét újraforgatni a jelenetet, ezért kivágta Alfred ottani mondandóját, mivel karaktere nem épp úgy reagált volna valószínűleg, mint ahogy Caine tette.

2. Nem tetszett az égieknek a Passió

Passion-700x459

Ha ugyanez az esemény egy másik film forgatásán történik, akkor lehet, hogy fel sem kerül a listára, de a körülmények igencsak emlékezetessé teszik Mel Gibson filmjének forgatását. Ugyanis egy elég nagy visszhangot kapott, valahol indokolatlanul brutális filmről beszélünk, ami Jézus történetét dolgozza fel, így igencsak érdekes, hogy pont akkor és ott egy villám telibe találta a Jézust játszó színészt! Még akkor is, ha nem vallásos az ember, be kell ismerni, hogy igencsak bizarr a dolog.

A helyzet még érdekesebb, ha hozzá adjuk azt a tény, hogy a jelenet, aminél ez megtörtént nem más, mint az a közismert rész, amiben Jézus épp a hegyi beszédét tartja. Persze, sokkal nagyobb az esély, hogy beléd csapjon a villám, ha a hegy tetején állsz, de nem lehet figyelmen kívül hagyni a rengeteg furcsa körülményt. Véletlen egybeesés vagy Istennek egyszerűen csak nem tetszett Mel Gibson filmje? Döntse el mindenki maga.

1. Milyen jópofa ez a walkie-tal… Hogy mi van a kezében??

RAZOR

Az egyik legzseniálisabb dolog a Star Warsban az, hogy minden képkockáján érződik a kidolgozottság. A produkciós vezetők mind a hat film esetében kiválóan teljesítettek, gondoljunk csak a fegyverekre, ruhákra meg a mindenféle fiktív kütyüre, amik mind olyan valóságosnak hatnak. És bizony a kulcsszó itt a “hatnak”, ugyanis ha az ember nagyon figyel, akkor észrevehet olyanokat, amik bizony normális, mindennapi használati tárgyak.

Ebben az esetben Qui-Gon Jinn kis kommunikálós kütyüjéről van szó, ami egy egyszerű Gilette Sensor Excel, kicsit átdekorálva. A filmben valóságosnak tűnik – gondolhatjuk – , de honnan jött ez az ötlet? Egy készítő elfelejtette, hogy neki kéne összerakni ezt az eszközt és az utolsó pillanatban a feleségétől kért tanácsot? Ami ezzel kapcsolatban viszont még érdekes, hogy ezeket az átdekorált kütyüket később áruba bocsátották kisgyerekek részére, akik szívesen játszottak volna Star Wars-ozsdit, 30 dollárért. Bárcsak tudtak volna a szülők a sokkal olcsóbb alternatíváról, mi? Később jót nevethetett ezen az egész család, aki megvásárolta a terméket, különösen anyu.

Melyik tetszett a legjobban? Milyen érdekes filmtényt hagytam ki szerintetek, aminek a listán lenne a helye? Válaszaitokat a kommentekbe várjuk!

Vélemény, hozzászólás?