Nem újszerű dolog, hogy olyan rátermett és csinos lányokat álmodnak képernyőre a játéktervezők, akik akár férfiakat megszégyenítő módon harcolnak, kémkednek, vagy zombikat kapnak szét percek alatt cafatokra. Az idei megjelenések nem csak ígéretes játékokban, hanem régi-új női szereplőkben is bővelkednek. Íme a complex.com tízes listája az idei év legvagányabb üdvöskéiről.

10. Nilin (Remember Me)pixelhosno-2
A nyáron megjelenő Remember Me egy multiplatform sci-fi játék, mely a disztopikus Neo-Párizsban játszódik 2084-ben. Az emberek életének minden apró mozzanatát megfigyelik, és az emlékek felértékelődnek, mint árucikkek. Az emlékvadász hősnő, Nilin különleges képessége, hogy képes „meghackelni” az emberek emlékeit, törölni, vagy módosítani azokat. Nilin miután felébred egy párizsi börtönben, nem emlékezvén semmire, saját emlékei nyomába indul. A Kotaku szerint Nilin a szerethető női karakterek közé tartozik: okos, és szívós, személyes története felkeltheti a játékosok érdeklődését. Az előzetesek szerint lenyűgöző grafika és érdekes atmoszféra fogja jellemezni a játékot, mely alaposan kidolgozott sztorijával és videóival egy filmre fog hasonlítani. A cyberpunk műfaj kedvelőinek minden bizonnyal kellemes perceket fog okozni.

9. Purna Jackson (Dead Island: Riptide)pixelhosno-3
Purna igazi kemény csaj. Az egzotikus szépség rendőr volt, aki igazságérzetétől vezérelve rálőtt egy saját, 14 éves lányát molesztáló férfira. A gazdag és befolyásos férfit kapcsolatai és vagyona miatt nem sikerül rács mögé tenni, Purna pedig elvesztette állását. Így bodyguardként keresi kenyerét VIP hírességek oldalán, akik nem csak képességeit, de csinosságát is nagyra értékelik. Purna megveti a gazdag gazfickókat, akik pénzükkel játsszák ki a törvényt. Mindenképpen célja befejezni amit elkezdett, és végezni a férfival. A játékosok áprilisban találkozhatnak vele, a Dead Island: Riptide megjelenik PC-re, Xbox 360-ra és Playstation 3-ra is.

8. Sofia Hendrik (Gears of War:Judgement)pixelhosno-4
A Kilo Squad négy ítélet előtt álló tagja közül az egyetlen női szereplő. A játék időben a Gears of War előtt játszódik, a fordulópontnak számító Emergency Day után. A történet főszereplője a már rajongók által jól ismert Damon Baird, de a többi tag vallomásai és visszaemlékezései fontos részei a történet megismerésének, így Sofia is. Sofia Hendrik eleinte haditudósítóként dolgozott a pendulumi háború alatt, majd szolgálatra jelentkezett. Ebben a történetben a Kilo Squad élén harcol a sáskatámadások ellen, hogy Halvo Bay városát megmentsék.

7. Jodie Holmes (Beyond: Two Souls)pixelhosno-5
Jodie Holmes már kislány kora óta tudja, hogy nem átlagos lány. Képes felvenni a kapcsolatot a túlvilággal, pontosabban egy Aiden nevezetű entitással, aki felnőtt koráig elkíséri.  Jodiet Ellen Page alakítja, akit az Eredet, és az X-Men: Az ellenállás vége filmekből ismerhetünk. Azonban más sztárvendég is feltűnik, mégpedig a Nathan Dawkins karakterének nem csak hangját, de arcát is adó Willem Dafoe (ahogyan a legtöbben ismerhetik, a Zöld Manó). A főszereplők színészi alakításainak köszönhetően vizuális élménybombában lesz részük a játékosoknak. A filmszerű jeleneteket, lenyűgöző grafikát a PS3 tulajdonosok élvezhetik majd az élet-halál kérdését taglaló játékban, mely októberben jelenik meg.

6. Ellie (The Last Of Us)pixelhosno-6
Ellie a legfiatalabb hősnők közé tartozik, csupán 14 évével.  A posztapokaliptikus Amerikában gombafertőzés miatt az emberek zombiszerű lényekké változnak. A túlélők szigorúan őrzött karantén zónákban élnek, mindenféle kapcsolat nélkül a külvilággal. A történet másik szereplője a középkorú Joel, aki egy ígéret miatt szabadítja ki Elliet, és szökik meg vele a zónából. A kinti világ azonban zord és veszélyes, Ellienek pedig fel kell nőnie a túléléshez.  Kettejük kapcsolata időközben apa-lánya kötéssé alakul át. A túlélőhorror június 14-én jelenik meg Playstation 3-ra, és stílusosan a The Walking Dead évadzáró reklámszünetében mutatták be az AMC-n televíziós reklámját.

Vélemény, hozzászólás?