Ez a legendás évtized ugyanis olyan felejthetetlen játékokat hozott be az életünkbe, melyek új dimenziót nyitottak meg a előttünk. Bár az is lehet, hogy csak utólag misztifikáljuk túl ezeket a tárgyakat, de 20 évvel ezelőtt ezek jelentették a nagybetűs KARÁCSONYI AJÁNDÉKOT.

1. Nintendo

SONY DSC

Nem tudom, ki hogy volt vele, személy szerint még a régi fadobozos, pöttyérzékelős tv-re csatlakoztattam és szigorúan Super Mario-t játszottam vele.

2. Walkman

SonyWalkman-1024x576

Az első kazettáinkat hallgattuk rajta tulajdonképpen amíg szét nem rongyolódtak, elemkíméléshez pedig a Stabilo tollakat hívtuk segítségül.

3. Mountain bike

mountain-bike-1024x768

Minden tisztességes fiú álma két keréken gurult be a karácsonyfa alá.

4. Sütibaba

sutibaba-i-love-retro

Isteni, édes illata volt mindegyiknek. Nyamm.

5. Tamagotchi

Tamagotchi_0124_ubt

Etettük, fürdettük, játszottunk vele hosszú hónapokon, voltak, akik éveken keresztül is. A tiédet hogy hívták?

6. LEGO 

lego-1024x768

Minden kis építőkockája maga a sztár volt. Nem voltak túlspecializálva a megvásárolható szettek, ezért ezerféle dolgot lehetett belőle összerakni.

7. Spice Girls CD

spice_girls_CD-1024x768

Minden lány és sok fiú álma volt a Spice Girls első CD-jének megszerzése. Még ha nem is rendelkeztünk olyan eszközzel, ami ezt képes lett volna lejátszani.

8. Troll baba

troll-baba

Csúnya volt és színes hajú. Ezért mindenki imádta!

9. GI Joe figurák

GI-joe-figurak-1024x768

Amerika menthetetlenül begyűrűzött a 90-es években Magyarországra is. Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy minden srácnak ezekre a figurákra fájt a foga.

10. Barbie baba

Barbie-baba

A lányok leghőbb vágya, a csodálatosan tökéletes baba, mely teljesen elferdítette a nők kinézete felé támasztott elvárásokat. De attól, még imádtuk.

(forrás: ripost)