A narancslé az egyik legegészségesebb ital, kicsik és nagyok egyaránt fogyaszthatják. Facsarjunk inkább otthon friss narancslevet, ahelyett, hogy a boltban vásárolt szénsavas utánzatokkal tömnénk tele magunk.

narancsle

Most megmutatjuk, hogyan lehet 1 narancsból két liter finom nedűt előállítani. Nagyon egyszerű, és megéri kipróbálni, így minden nap vitamindús narancslevet tehetünk a család asztalára. Ha egy narancsot kifacsarunk, legtöbb két deciliter lé jön ki belőle, azonban az alábbi módszerrel megsokszorozhatjuk, és így mindenki ihat belőle, amennyi jól esik.

Fogjuk a narancsot, mossuk meg alaposan, majd tegyük a fagyasztóba két órára. Ezután vágjuk cikkekre, várjuk meg, míg kienged, és daráló segítségével pépesítsük. A narancspépet tegyük egy lábasba, és öntsünk hozzá a két liter vizet.

Közepes lángon forraljuk fel, majd húzzuk le a kályháról, és hagyjuk tíz percig hűlni. Szűrjük le, kavarjuk hozzá a cukrot, egy fél citrom levét, és, ha kihűlt, fogyaszthatjuk is. Nagyon jól tud esni ebben a melegben egy pohár finom, tápláló narancslé.