Alig száradt meg virtuális tintánk a fura szerzeteken , a wolfsburgiak máris olyannal rukkoltak elő, amely egyértelmű hadüzenet minden talpon maradt márkának: mi vagyunk a szuper konszern!

VW-XL1-Production-382-700x466

Az XL1 pontosan úgy néz ki, ahogyan azt egy olyan autótól várnánk, amelyre a gyártója méltán büszke, hiszen benne van minden tudás, amire ma az autóipar képes. Az autó, ami messze túllépett a start/stop elektronika és az alacsony gördülési ellenállású abroncsok által gerjesztett Bluemotion, Greenline és hasonló “bóvli” társain. A futurisztikus forma önmagát magyarázza, minden egyes részlet a tökéletes aerodinamika és a lehető legalacsonyabb fogyasztás jegyében született.

VW-XL1-Production-352-700x466
Tükör? Kell a fenének!

Ahhoz, hogy az XL1 a világ legkevesebbet fogyasztó szériagyártású járműve legyen, értelemszerűen hagyományos megoldások szóba sem jöhettek: a visszapillantást kamerákra bízták; a karbonszálas, mindössze 795 kilogrammos karosszériát kerámia féktárcsák lassítják maximum 160 km/h-ról (limitált). A pillekönnyű műtárgy mozgatásáról sem egy szokványos HTP (Hiába Taposod Paraszt) erőforrás gondoskodik: a 800 köbcentis, 2 hengeres turbódízel motorból 47, az elektromotorból 27 – a jelek szerint anorexiás hajlamokkal rendelkező – ménest neveltek ki. Az erőátvitelről 7 sebességes DSG váltó gondoskodik. A mai trendeknek megfelelően tisztán elektromos üzemben is elemében van az überwagen. Ekkor 50 kilométer megtételére képes, a vegyes üzem ennek a tízszerese.

VW-XL1-Production-202-700x466

A két személy átlagos kényelmét nyújtó Volkswagen XL1 még az idén megérkezik a hivatalos márkakereskedésekbe (!), vélhetően limitált példányszámban és borsos áron. Lehet, hogy a németek még így is egy vagyont buknak minden egyes darabon, de a Bugatti Veyron óta tudjuk, hogy az ilyen modellek leginkább a gyártó technológiai fejlettségét hivatottak reprezentálni. Titeket meggyőzött?