Zseniális illusztrációk arról, hogyan ítélkezünk gondolkodás nélkül

869

Elképesztő, hogy az élet hány területén ítélkezünk úgy, hogy közben kettős mércét alkalmazunk, férfiakkal és a nőkkel szemben. Ezekre a visszásságokra világítanak rá ezek a rajzok.

Szoptatás? Ez egy bevásárlóközpont! Nem engedhetjük, hogy a nők közszemlére tegyék a melleiket! Miközben az óriásplakátokon pózoló lányok sokkal többet mutatnak magukból…

Bal oldalt felül: Nézz magadra, légy nőiesebb! Így sosem fog senki ágyba vinni. Olyan gusztustalan vagy! Jobbra fent: Mi van rajtad?! Kiprovokálod, hogy megerőszakoljanak! Lotyó! Balra középen: Béna álgeek lány. Biztos a fiúkat akarja lenyűgözni. Mondd el szépen a pólódon lévő banda tagjainak születési dátumát! Jobbra középen: Micsoda egy mű plasztikliba! Buta liba! Balra lent: Megérte, babagyár?! Nem tudja, hogy működik a fogamzásgátlás? Hülye háziasszony! Jobbra lent: Micsoda önző ribanc! Többet törődsz a karriereddel, mint a saját gyerekeddel! És mi van szegény férjeddel?!

Hétfő: Nincs szükséged arra a sok sminkre, olyan csinos vagy! Kedd: Jesszusom, te lány, megbetegedtél? Nagyon fáradtnak tűnsz!

Imádom a kaját! Vékony lány: ez cuki! Tök menő vagy! Hajrá, így tovább! Telt lány: Imádom a kaját! Fúúj! Gusztustalan, úgy eszel, mint egy disznó. Nem gondoltál még életmódváltásra?

Olyan idegesítő, hogy a posztereken így szexualizálják a nőket, mintha csak szexista tárgyak lennének. Milyen sokat szenvedtek a nők ezek miatt a lehetetlenül szűk ruhás, tökéletes testű modellek miatt! Alsó kép: Hűű, fincsiii!

Elly, mostanában kicsit kikerekedtél. Igen? És akkor te hogy neveznéd ezeket itt magadon? Ez más, a férfiakon jól néz ki egy-két plusz kiló. Nincs igazság, amíg a nőket kövérnek hívják, a férfiak meg szexi kapaszkodókat növesztenek

Ha nem értesz egyet. Bal oldali kép: Ez a stratégia nem oldja meg a problémánkat. De igen, meg fogja. Jobb oldali kép: Ez a stratégia nem oldja meg a problémánkat. Ó, oké!

Jézusom, Helen, nem mehetsz ki így a strandra! Ez obszcén!

Nagy mellű nők problémája: Sokkal megfelelőbben kellen öltözködnöd, látod, mint Sarah. Ugyanaz a felső van rajtunk!!

Helló Susan, jól nézel ki! Óóó, de édes vaagy! Alul: Helló Susan, jól nézel ki! Halló, HR-esek?

Jobb fizetést követelek, John! Egyenlőséget a nőknek, most! De hát sem a képesítésed sem a munkatapasztalatod nem indokolja az ugyanolyan fizetést… Jobbra fent: Ne nézd a cicimet, de szexista disznó! Lenti kép. Fizetsz, ugye? Vagy mi? Nem vagy férfi?

Illegálissá kéne tenni, hogy valaki nem a testalkatának megfelelő jelmezt választ. Bukta.

Wow, nem vagy jó matekban. Hát igen, a lányok nem jók matekban

Forrás: Boredpanda