Víztükör-teszt

934

Most kiderül, hogy tudjuk-e, hogy mit akarunk az élettől, tökéletesen ismerjük-e önmagunkat, vagy csak a sötétben tapogatózunk.

Az önismereti tesztek gyakran hosszú percekig tartó feleletválasztós kérdésekkel bombáznak, hogy a végén a pontszámok alapján tudjuk meg, hogy vajon jól gondoltuk-e azt, hogy ismerjük önmagunkat és tisztában vagyunk azzal, hogy mi az életünk célja.

Most azonban nem kell toll és papír, hanem csak elég ránézünk lenti képre, amelyről válasszuk ki azt a víztükröt, amelyik elsőre megragadja a pillantásunkat, és már olvashatjuk is, hogy mit mesél rólunk a döntésünk.

 

watermirror

1: Amikor belenézünk a víztükörbe, akkor egy az egyben önmagunkkal nézünk farkasszemet, ami azt jelenti, hogy rólunk senki se tud újat mondani nekünk. Jellemző ránk, hogy fáradhatatlanul, megállás nélkül dolgozunk a személyiségünkön, mert szeretnénk egyre jobbak lenni.

Az önbizalmunk és az önismeretünk hatalmas. Úgy érezzük, hogy miénk az egész világ, ami nem baj, úgyhogy maradjunk ezen az úton, aminek élvezzük ki minden pillanatát! Soha ne engedjük, hogy valami vagy valaki eltérítsen az elképzeléseinktől, mert a megérzéseink legtöbbször helyesek, és vakon vezérelnek. Akinek ilyen önbizalma van, az a hegyeket is képes megmozgatni.

2: Mindent tisztán látunk, ha belenézünk a víztükörbe, de a saját tükörképünk néha elkerüli a figyelmünket. Tulajdonképpen ismerjük önmagunkat, tudjuk, hogy mit akarunk, mit várunk az élettől, de napjainkban annyira furcsa időket élnek az emberek, hogy még mi is elbizonytalanodunk, ami teljesen normális.

Maximálisan hiszünk magunkban, és vagyunk annyira pozitívak, hogy az elég legyen ahhoz, hogy elérjük az életben azt, amit célul tűztünk ki magunk elé, úgyhogy folytassuk csak így tovább!

3: Amennyiben a harmadik víztükör ragadta meg elsőre a tekintetünket, akkor nem ártana, ha következetesebbek lennénk. Higgyünk jobban önmagunkban, valamint dolgozzunk azon, hogy növekedjen az önbizalmunk!

Erre azért van szükségünk, mert csak önbizalommal tudjuk úgy elfogadni magunkat, ahogy vagyunk. Néha szeszélyesen viselkedünk, ám ez azt mutatja, hogy jó úton járunk afelé, hogy kijelenthessük, hogy tudjuk, mit akarunk.

Gyakran attól félünk, hogy nem érdemeljük meg a boldogságot, a jólétet, ez pedig hibás döntést szülhet. Annak érdekében, hogy elfogadjuk magunkat, szabaduljunk meg az aggodalmaktól, félelemtől. Mi sem várhatjuk el, hogy minden helyzet tökéletes legyen.

i-photographed-lake-bled-on-a-fairytale-winter-morning-9__880

4: A negyedik víztükör szerint nagy a valószínűsége annak, hogy jól ismerjük önmagunkat, ám tömve vagyunk kétségekkel, félelemmel, ugyanis mindenáron meg akarunk felelni a környezetünknek.

Mivel azt akarjuk, hogy elfogadjanak, ezért kissé negatívan szemléljük az életünket. Ez a hozzáállás azért jelent nagy problémát, mert odavezethet, hogy lassan mi sem tudjuk, hogy mit szeretnénk, ezért akkor sem vesszük észre a nagyszerű lehetőségeket, amikor azok szinte kibökik a szemünket. Ha így folytatjuk, akkor a végén bármilyen megoldást elfogadunk, ami azért baj, mert ez fog rossz utakra vezetni, úgyhogy változtassunk a hozzáállásunkon!

5: Jellemző ránk, hogy a víztükörbe nézve általában sokkal előbb veszünk észre mindent, mint saját magunkat. Ez azt jelenti, hogy problémáink vannak az önismerettel, mert rendszeresen mások elvárásaihoz igazodunk, illetve nagyon keveset várunk a saját életünktől.

Ha az ötös víztükröt választottuk, akkor egyáltalán nem vagyunk eredeti személyiségek, sőt, azt is mondhatjuk, hogy felületesek vagyunk. Állandóan megtagadunk bizonyos szempontokat, ráadásul nem harcolunk a végsőkig, ha valami nem az elképzelésünk szerint alakul.

Esetünkben a legfontosabb kérdés az, hogy amennyiben nem ismerjük elég jól magunkat, akkor honnan fogjuk tudni azt, hogy mit akarunk, és hogyan fogjuk felismerni, ha szembetalálkozunk vele? Amikor meg tudjuk válaszolni ezt a kérdést, akkor eltűnnek az előttünk tornyosuló akadályok.

6: Az utolsó víztükör arra utal, hogy szeretjük a természetet. Amikor belenézünk a vízbe, akkor először a visszatükröződő természetben gyönyörködünk és nem önmagunkban. Fogalmazhatunk úgy is, hogy fogalmunk sincs önmagunkról, az érzéseinkről és azt sem tudjuk, hogy mit várunk az élettől.

Mindez a túlzott pesszimizmusunkból fakad. Valljuk be magunknak, hogy mindig a balsorson és a mélabún keresztül nézzük a világot, hiszen ez az, ami alakítja a mindennapjainkat. Vegyük magunkat körül pozitív emberekkel, mert akkor az életünk is ebben az irányba fordul.

Amennyiben csak a negatív részleteket nagyítjuk fel, akkor ne is számítsunk a jó dolgokra. A változás lehetősége ott van bennünk, ám az életünkön csak akkor változtathatunk, ha előbb saját magunkon és a gondolkodásmódunkon módosítunk.