Ki emlékszik még arra, hogyan tanulta meg bekötni a cipőjét ? Ez egy felnőtt számára ösztönös cselekvés, bizony egy kisgyerek életében igen nagy problémát okozhat. Van, akinek egy kicsit egyszerűbben megy, de legtöbben nagyon sok időt szentelnek arra, hogy megtanulják bekötni a cipőjüket.

 

cipofuzes

Egy gyakorló kisgyerekes anyuka, Kristen Johson, aki Unstoppable Mother címmel vezet gyereknevelési blogot, nemrég egy érdekes bejegyzést tett közzé. Egy újfajta módszert talált ki, és megtanította fiának, hogyan tudná leghatékonyabban bekötni a cipőjét. Ezt videóval illusztrálva tette közzé a blogján.

Nem elég az, ha valaki be tudja kötni a cipőjét, de az a kötés tartós is kell legyen. Úgy kell meghúzni a cipőfűzőt, hogy pár lépés után ne bomoljon ki. Amikor Kristen rájött, hogy fia nagyon nehezen boldogul a hagyományos cipőkötéssel, úgy gondolta egy másik módszert talál ki számára. Az új módszer nem feltétlenül egyszerűbb, de logikusabb, átláthatóbb, és a gyerekek is jobban megértik a logikáját.

Amikor közzétette a cipőkötésről készült videót, még nem gondolta, hogy ennyien fognak gratulálni hozzá. Számos rajongója akad, és nagyon sok pozitív visszajelzést kapott. Kiderült, hogy ezt a módszert az autista, és a motoros mozgási zavarral küzdő gyerekek is nehézségek nélkül alkalmazzák.

“Köszönöm a felvételt, eddig sehogy sem tudtam rávenni a 11 éves autista kisfiam, hogy bekösse a cipőjét. Most végre sikerült, imád cipőt kötni” – írta egy hálálkodó anyuka. Egy másik anyuka, akinek szintén autista a kisfia, és nehezen tudja mozgatni a kezeit, szintén megköszönte a módszert.

A videót mára már több mint 6 millióan nézték meg, és sokan mondtak köszönetet az új módszerért.

 

Hozzászólás