Van ilyen. Egy fiatal olvasónk jelentkezett ezzel a problémával szerkesztőségünknél.

Kedves Egészségtükör,

Régóta vágytam már egy stabil, hosszú kapcsolatra, és ez szerencsére egy éve meg is adatott. A lány gyönyörű, boldog vagyok vele, kiegyensúlyozott a kapcsolatunk, épp az összeköltözést tervezgetjük. Egy dolog van, ami viszont furcsa, és ezért nem is merek róla senkivel se beszélni: jó a szex a párommal, de az önkielégítést sokkal jobban élvezem. Miért van ez? A hosszú egyedülállóság miatt lehet? Valami gond van velem? Kérem, segítsen, hogy megérthessem, és esetleg változtatni tudjak a helyzeten.

Köszönettel,
Marcee

news_10382_jobban_elvezem_az_onkielegitest

Kedves Marcee,

Ezzel a problémával nincs egyedül. Az emberek gyakran nagyobb élvezetet éreznek önkielégítés közben, mint amikor a partnerükkel vannak együtt. Ennek sokféle oka lehet, a legfőbb ezek közül, hogy nincs semmiféle kötelezettség. Senki nem aggodalmaskodik önkielégítés közben amiatt, hogy hogy néz ki, vagy hogy mennyit bír. Az orgazmusig viszonylag könnyen el lehet jutni, hiszen nem kell a partner igényeivel törődni.

A kísérletezés a partnerrel lehet hogy inkább visszafog, minthogy stimulálna, de az, ha valaki folyamatosan élvezetesebbnek tartja a maszturbálást, mint a hagyományos szexet, az már gond, és általában valamilyen rossz emlék miatt szokott előfordulni.

ERRŐL TUDNIA KELL  Így indítsd a regelt, hogy a pasid remegő lábakkal keljen ki az ágyból!

Az is fontos, hogy csak egy partnerrel kapcsolatosan fordul elő ez az érzés, vagy az összessel. Ha csak eggyel, akkor talán itt az ideje felhagyni a kapcsolattal, de ha több esetben is előjött ez a jelenség, akkor bizony ott valami csontváz van a szekrényben! Ezeket a rossz emlékeket okozhatják megalázó élmények, vagy kihasználtság, legrosszabb esetben nemi erőszak.

Ha ilyen élményen esett át valaki, akkor szinte biztos, hogy az ágyban nem tudja elengedni magát, ami azonban nagyon fontos lenne. Ha nem vagyunk képesek teljes mértékig megbízni a partnerünkben, akkor egyszerűen leáll az a folyamat, amely lehetővé teszi a szexuális aktivitást. Lehet ezt frigidségnek, vagy impotenciának hívni, a lényeg az, hogy mentális problémáról van szó.

Mindenképpen szükséges ilyenkor az, hogy megbeszéljük a partnerünkkel a dolgokat. Ha semmiképpen sem működik a dolog, akkor viszont jobb szakemberhez fordulni.

(forrás: egeszsegtukor)

Hozzászólás