Öltözködésünk nagyban meghatározza az emberek véleményét rólunk, hisz ez az, amit először látnak rajtunk. Vannak bizonyos dress code-ok, melyek betartása illem kérdése és nagyon fontos, hogy egyes helyeken úgy jelenjünk meg, ahogy az elő van írva. Cikksorozatunk ebben lesz segítségedre.

Az előző részben olvashattál a Casual dresscode-ról (ha még nem olvastad a cikket,kattints ide), most viszont feljebb lépünk egy lépcsőfokot és bemutatjuk neked az Informal viseletet. Egy “elegánssági listán” az Informal kicsit ünnepibb, mint a Casual, de a Semi-Formalnál (értsd : fél-elegáns viselet) lazább öltözetet és több lehetőséget enged meg.

Az Informal, bár hajszálnyi különbségek vannak közte és a Casual között, mégsem összetévesztendő vele. Míg utóbbi kényelmes és lazább, hétköznapi viseletet takar, előbbinél már szinte elvárás a nyakkendő és egyéb szabályokkal is szembetalálhatjuk magunkat.

dress-code-2

A dress code-ok világában bizony az is számít, hogy az esemény,melyre készülsz hány órakor kerül megrendezésre, és egyáltalán mi maga a rendezvény vagy összejövetel tárgya. Az Informal esetében, ha különleges alkalmat vagy este hat óra utáni eseményt jelöl, a nyakkendő viselete mindenképpen kötelező!

Ebben az esetben az elvárt viselet a következő : ing,nyakkendő, nadrág (NEM farmer!) és a nadrág színével harmonizáló,de nem feltétlenül ugyanolyan színű zakó. A sportcipőt és vászon cipőket ebben az esetben hanyagold, szettedhez párosíts egy elegáns bőr vagy műbőr cipőt, ajánlottan sötét színben. Ha szereted az órákat és rendelkezel is egy elegánsabb darabbal, most nyugodtan előveheted és még egyedibbé teheted vele a szettedet.

 

dress-code-3 dress-code-4