A nők minden hónapban 5–7 napon keresztül nehéz perceket, órákat élnek át, mert a menstruációs időszak jelentős hormonális változásokat hoz, így a szervezet is különféle módon reagál.

Van, akit görcsök, fejfájások kínoznak, mások meg kénytelenek kibírni a hangulatingadozásaikat. Az alábbiakban pár egyszerű, hatásos házi praktikákat ajánlunk, hogy ezek a bizonyos napok elviselhetőbbek legyenek.

Káposztaleveles meleg borogatás

A káposztaleveles meleg borogatás segít megszabadítani a menstruációs fájdalmaktól. Egy tiszta gézréteget mártsunk bele forró vízbe, a sütőbe közbe tegyünk be pár káposzta leveleket és melegítsük fel. Majd tegyük a levelet a hasunkra, és tekerjük körbe magunkat a meleg gézzel. Ez a módszer enyhíti a panaszokat.
Melegvizes palackok

Ez egy egyszerűbb eljárás, de ugyanolyan hatékony. Pár kisebb flakont töltsük meg jó meleg vízzel, majd tegyük rá az alhasunkra. A fájdalmak gyorsan csökkenni fognak. Mikor érezzük, hogy kihűlőfélben van a víz, ismét töltsünk helyette jó meleget.

ERRŐL TUDNIA KELL  Kreatív torták

Cickafarkas főzet

A cickafarkból készült főzet mindig is hatékony menstuációs fájdalomcsillapítónak számított. Két kiskanál szárított virágot tegyünk bele 250 ml forró vízbe, majd hagyjuk 10 percig állni. Utána igyuk meg.

Áfonya olaj

Az áfonya olaj is nagyon hatásos, mivel linolinsavat tartalmaz, ami egy természetes gyulladáscsökkentő, így a keletkezett fájdalmakat, görcsöket is enyhíti. 10 csepp áfonya olajat keverjünk el 20 csepp olíva olajjal, majd azzal kenjük be a fájdalmas területeket.

Szerző: tudasfaja.com

Hozzászólás