Szörnyű dolgot műveltek ezzel az ártatlan kisfiúval, egy ostoba babona miatt!

1235

Elképesztő állapotban találtak erre a kétéves kisfiúra Nigériában. Az ok, amiért az utcára került, sajnos legalább olyan sokkoló!

 

Elképesztő állapotban találtak erre a kétéves kisfiúra Nigériában. Az ok, amiért az utcára került, sajnos legalább olyan sokkoló! Korábban a kisfiú ugyanis furcsán viselkedett, emiatt szülei azt hitték róla, hogy “boszorkány”.

Nigériában és néhány más afrikai országban ez ráadásul nem egyedi eset: ha a gyerek kicsit problémás vagy valami nincs rendben vele, a szülők máris ráfogják, hogy boszorkány. Van, hogy ilyenkor a gyerek életét is kioltják, van, hogy egyszerűen kirakják az utcára és sorsára hagyják.

Ez utóbbi történt ezzel a kisfiúval is.

Mikor egy dán nő, Anja Ringgren Loven a kisfiú rettenetes állapotban volt: már több mint fél éve az utcán bolyongott, ezalatt ételmaradékokon és hulladékon élt, valamint azon a kevés alamizsnán, amit az elhaladó autósoktól, járókelőktől kapott. Teste emiatt csonttá soványodott és férgekkel volt teli.

 

Anja Ringgren Loven, az afrikai gyermekvédelmi alapítvány önkéntese azt mondja, sajnos nem ez a kisfiú az első és egyetlen olyan gyermek, akit szülei egy ostoba babona miatt ítéltek halálra: több ezer hasonló esetről tud.

A kisfiú, akit Hope-nak azaz Reménynek kereszteltek, azóta már jól van, kórházba került és ott azóta is ellátják.

 

 

Elképesztő és felháborító, hogy ilyen esetek előfordulhatnak a 21. században!

Hozzászólás