Elképesztő állapotban találtak erre a kétéves kisfiúra Nigériában. Az ok, amiért az utcára került, sajnos legalább olyan sokkoló!

 

Elképesztő állapotban találtak erre a kétéves kisfiúra Nigériában. Az ok, amiért az utcára került, sajnos legalább olyan sokkoló! Korábban a kisfiú ugyanis furcsán viselkedett, emiatt szülei azt hitték róla, hogy “boszorkány”.

Nigériában és néhány más afrikai országban ez ráadásul nem egyedi eset: ha a gyerek kicsit problémás vagy valami nincs rendben vele, a szülők máris ráfogják, hogy boszorkány. Van, hogy ilyenkor a gyerek életét is kioltják, van, hogy egyszerűen kirakják az utcára és sorsára hagyják.

Ez utóbbi történt ezzel a kisfiúval is.

Mikor egy dán nő, Anja Ringgren Loven a kisfiú rettenetes állapotban volt: már több mint fél éve az utcán bolyongott, ezalatt ételmaradékokon és hulladékon élt, valamint azon a kevés alamizsnán, amit az elhaladó autósoktól, járókelőktől kapott. Teste emiatt csonttá soványodott és férgekkel volt teli.

ERRŐL TUDNIA KELL  5,5 évet dolgoztam egy Budapesti Temetkezési Intézetnél. Most kitálalok!

 

Anja Ringgren Loven, az afrikai gyermekvédelmi alapítvány önkéntese azt mondja, sajnos nem ez a kisfiú az első és egyetlen olyan gyermek, akit szülei egy ostoba babona miatt ítéltek halálra: több ezer hasonló esetről tud.

A kisfiú, akit Hope-nak azaz Reménynek kereszteltek, azóta már jól van, kórházba került és ott azóta is ellátják.

 

 

Elképesztő és felháborító, hogy ilyen esetek előfordulhatnak a 21. században!

Hozzászólás