Szoborrá változhat a különös betegségben szenvedő nő!

3316

Peachtree City – Látványosan vette kezdetét Ashley Kurpiel tragédiája. – Nem tudom, meddig tudok még mozogni, de addig még sok tapasztalatra szeretnék szert tenni – foglalta össze a Daily Mail riportjában az életvidám amerikai nő, akinél két és fél éves korában vették észre, hogy valami nincs rendben, de először rákra gyanakodtak.

– Az orvosok azt mondták a szüleimnek, hogy a gyilkos kór már szétterjedt a jobb karomban, és a vállamban, ezért ezeket amputálták, majd öt hónappal később elnézést kértek, és közölték, hogy FOP nevezetű, gyógyíthatatlan betegségben szenvedek – idézte fel Kurpiel, aki megtanult élni a génhibával, és a deformált felső testtel. Az FOP, azaz a Fibrodysplasia Ossificans Progressiva valóban szörnyű, de ritkának mondható kórság.

kezd_kovevalni2-NORTHFOTO_705

Jelenleg, 800 hasonló esetet ismer a tudomány. Áldozatai átlagosan 45 évig élnek, és 30 esztendős koruk környékén kezd el súlyosbodni az állapotuk. Ettől fogva már megállíthatatlan a heterotróp csontképződés, ami valójában egy helytelen szöveti regeneráció.

kezd_kovevalni3-NORTHFOTO_705

Az izmok is megkövülnek az enchondrális csontosodás során. – Tinédzserként kezdődött a merevségem – mondta Ashley, aki egy ideje a jobb lábát sem tudja mozdítani. Ez sem gátolja abban, hogy minden évben elmenjen vízisíelni, de tudja, hogy éveken belül annyira át lesz csontosodva, hogy levegőt sem tud majd venni.

kezd_kovevalni4-NORTHFOTO_705

kezd_kovevalni5-NORTHFOTO_705

(forrás: blikk)

Hozzászólás