Szívbemarkoló fotók az illegális vadállatkereskedelemről

2171

Díjnyertes fotósok állatak össze egy nemzetközi csapattá annak érdekében, hogy végre tegyenek valamit az illegális vadállatkereskedelem ellen.

A világ egyik leggyakrabban elkövetett bűncselekményéről van szó, ami összefonódik drogok és emberek csempészésével is. Ezek a fotósok fényképeikkel betekintést nyújtanak ebbe a borzalmas világba, azzal a céllal, hogy felhívják rá a figyelmet, mekkora problémáról van szó, és végre segítsenek véget vetni neki. A fényképekből jövő májusban könyvet is kiadnak, ezzel is segítve olyan alapítványok, szerveződések létrejöttét, amik hatékonyan harcolnak az állat- és emberkereskedelem ellen.

Egy tag a csak nőkből álló vadállatkereskedelem ellen létrehozott őrségből Zimbabwéban. Ezek a nők úgy állnak helyt, hogy közben anyák.

Önkéntes vigasztal egy elárvult rinocéroszt, akinek anyját orvvadászok ölték meg, a bébit pedig egyedül maradva hiénák támadták meg.

Egy gorilla utazik segítője ölében egy nagyobb rezervátumba, ahol árva vagy fogságból kiszabadított majmokat gondoznak

2016 áprilisában Kenyában megtörtént az eddigi legnagyobb elefántcsont-égetés, 105 tonnányit égettek el, hogy megelőzzék eladásukat, és az illegális kereskedők bevételszerzését.

Afrikai elefánt szeretgeti ápolóját, aki az árva állatot kiskora óta neveli

Thandi, a nőstény fehér rinocérosz, akinek szarvát vadászok vágták le a fejéről

Árva gorillabébi egy kameruni húspiacon eladására vár. A fotós megvette az állatot, és menedékhelyre vitte, ám az így is életét vesztette.

Tony Fitzjohn vadvédő a Jipe nevű árva oroszlánnal, akit kiskorától kezdve nevelt, úgy, hogy most, 3 évvel később visszaengedhesse a vadonba. Jipe sikeresen beilleszkedett és kölyköket is nevelt. Nem sokkal a fotó elkészülte után az állatot vadászok ölték meg.

Sivatagi rókákat is elfognak, hogy aztán illegálisan házi kedvencnek adják el őket. Ez a 3 hónapos kölyök Dél-Tunéziában várt sorsára a piacon.

Az amazóniai esőerdő lángoló maradékai Brazíliában. Szarvasmarha-tenyésztés miatt gyújtották fel.