Díjnyertes fotósok állatak össze egy nemzetközi csapattá annak érdekében, hogy végre tegyenek valamit az illegális vadállatkereskedelem ellen.

A világ egyik leggyakrabban elkövetett bűncselekményéről van szó, ami összefonódik drogok és emberek csempészésével is. Ezek a fotósok fényképeikkel betekintést nyújtanak ebbe a borzalmas világba, azzal a céllal, hogy felhívják rá a figyelmet, mekkora problémáról van szó, és végre segítsenek véget vetni neki. A fényképekből jövő májusban könyvet is kiadnak, ezzel is segítve olyan alapítványok, szerveződések létrejöttét, amik hatékonyan harcolnak az állat- és emberkereskedelem ellen.

Egy tag a csak nőkből álló vadállatkereskedelem ellen létrehozott őrségből Zimbabwéban. Ezek a nők úgy állnak helyt, hogy közben anyák.

Önkéntes vigasztal egy elárvult rinocéroszt, akinek anyját orvvadászok ölték meg, a bébit pedig egyedül maradva hiénák támadták meg.

Egy gorilla utazik segítője ölében egy nagyobb rezervátumba, ahol árva vagy fogságból kiszabadított majmokat gondoznak

ERRŐL TUDNIA KELL  Hát, ha egyszer elfáradtak... Édes állatkák, akiket eszméletlen pózban nyomot el az álom - Képek

2016 áprilisában Kenyában megtörtént az eddigi legnagyobb elefántcsont-égetés, 105 tonnányit égettek el, hogy megelőzzék eladásukat, és az illegális kereskedők bevételszerzését.

Afrikai elefánt szeretgeti ápolóját, aki az árva állatot kiskora óta neveli

Thandi, a nőstény fehér rinocérosz, akinek szarvát vadászok vágták le a fejéről

Árva gorillabébi egy kameruni húspiacon eladására vár. A fotós megvette az állatot, és menedékhelyre vitte, ám az így is életét vesztette.

Tony Fitzjohn vadvédő a Jipe nevű árva oroszlánnal, akit kiskorától kezdve nevelt, úgy, hogy most, 3 évvel később visszaengedhesse a vadonba. Jipe sikeresen beilleszkedett és kölyköket is nevelt. Nem sokkal a fotó elkészülte után az állatot vadászok ölték meg.

Sivatagi rókákat is elfognak, hogy aztán illegálisan házi kedvencnek adják el őket. Ez a 3 hónapos kölyök Dél-Tunéziában várt sorsára a piacon.

Az amazóniai esőerdő lángoló maradékai Brazíliában. Szarvasmarha-tenyésztés miatt gyújtották fel.

Hozzászólás