Sokk hatása alatt van a lúgos támadó áldozata

1149

“Ma úgy jöttem harmadszorra, hogy ítéletre jövök, most nem sikerült, úgyhogy egyelőre a sokk hatása alatt vagyok”- mondta a 24.hu újságírójának Renner Erika, miután a Kúria ügy döntött, új másodfokú eljárást kell lefolytatni a lúgos támadás ügyében. A nő hozzátette: egyelőre még nem tudja értelmezni, hogy mi történt.

Az áldozat ügyvédje is  nyilatkozott, miután elhangzott a bíró indokolása. Azt mondta,


a másodfokú  bíróságon, amikor majd újra odakerülünk, akkor azokkal a bizonyítási eszközökkel, amiket a Kúria indítványozott, még pontosabb tényállást lehet megállapítani és ugyanazt az az eredményt lehet hozni, amit egyszer már hozott.

Renner Erika jogi képviselője részben egyetért azzal, amit a Kúria megállapított. Vannak ugyanis el nem végzett nyomozati cselekmények, a Kúria  szerint ezeket el kell végezni, azokkal kell kiegészíteni a tényállást.

A Kúria kritizálta az eljáró bíróságok munkáját és nyomozati hiányosságokat is említett, utóbbi kapcsán azt mondta, ezeket már nem lehet kiküszöbölni. A bíró szerint az ítélőtábla másodfokon bár megállapította, hogy megalapozatlan a törvényszék döntése, vagyis az elsőfokú határozat, ám ezeket a hiányosságokat nem pótolta teljes mértékben.