Segítség elfoglalt gazdiknak

1902

A „Haza kell mennem megetetni a kutyát” gyakran hangzik el az állatbarátok szájából, ha épp nincs kedvük iszogatni egyet a kollégákkal munka után. Persze a fenti mondat általában nem csupán kifogás; hiszen az ebnek mindig azonos időpontban kell enni kapnia. Bár ezt a tevékenységet nem tudjuk automatizálni, legalább az állat itatását könnyebbé tehetjük egy ötletes szerkezet segítségével.

 

luxus gazdiknak

 

A hosszú szőrű kutyáknak több víz kell

A kutyáknak is megfelelő mennyiségű folyadékra van szükségük a nap folyamán, nemcsak nekünk, embereknek. Minél vastagabb az eb bundája, annál több vizet kell innia, hogy hidratálhassa a szervezetét. Meleg nyári napokon a kertben tartott kutyáknak kitett víz elpárolog, felmelegszik vagy összekoszolódik, így a gazdiknak gyakrabban kell cserélni azt. Bár a felelős állattartás egyik alapja, hogy csak akkor szabad kutyát vagy bármilyen más házi kedvencet magunkhoz vennünk, ha tudjuk, hogy lesz elegendő időnk és energiánk a gondozására; abban nincs semmi rossz, ha igénybe veszünk egy kis segítséget.

Automatikus vízellátás

A 69,95 dollárért (15 ezer forintért) kapható automata kutyaitatóval nem kell figyelnünk arra, hogy mikor pótoljuk a kutya vizét, hiszen a kerti csaphoz csatolva abból automatikusan jön a hűs szomjoltó, ha az eb a közelben van. Az itatóba épített hőérzékelő szenzor elindítja a víz áramlását, amennyiben a kutya annak egyméteres körzetébe lép. A szenzor 40 fokos szögben képes érzékelni a kutya jelenlétét, és beindítja a vizet, illetve kikapcsolja, ha az eb arrébb megy.

Játéknak sem utolsó

A szerkentyű használatának van még egy előnye: azon kutyák számára, amelyek kifejezetten szeretik a vizet – mint például a labrador – az önitató még játéknak is kiváló: akár egész nap ellesznek vele. A szerkezetet egyszerűen csatlakoztathatjuk a kerti csaphoz. Az itató csővége kemény, időjárásálló műanyagból készült, így még az intenzív rágcsálásnak is ellen tud állni. A szerkentyű négy C elemmel működik, amelyek egy évig kitartanak.