Sheryl Sandberg, a Facebook operatív igazgatója szerint elengedhetetlenül fontos az, hogy legyen elég időnk a szeretteinkre és saját magunkra.

Ha életünk bármelyik szakaszában – legyen az gyermekvállaláskor vagy idős szüleink ápolásakor – betegszabadságot kell kivennünk, akkor a cégnek támogatnia kell a dolgozóit. Valójában ez mind a munkavállaló, mind a munkaadó érdeke is, hiszen egy olyan dolgozó, akinek lehetősége van kivennie a neki járó szabadságot, az végül újult erővel kezd neki a munkának.

“Egy olyan törvényszabásra van szükségünk, mely megengedi, hogy a gyermekeink vagy szüleink betegsége esetén vagy neadjisten egy halálesetkor fizetett betegszabadságot vehessünk ki.”

Köztudott tény, hogy az USA-ban nem létezik a magyar GYES-nek megfelelő támogatás, a Facebook azonban 4 hónapos fizetett szabadságot biztosít akár mindkét szülő részére gyermekáldás esetén (ez érvényes az örökbefogadott gyermekek szüleire is).

ERRŐL TUDNIA KELL  Ettől a rejtvénytől kitéped a hajad! Hol van az elrejtett állat a képen?!

Ezen felül most vezették be azt az új szabályozást, mely lehetővé teszi, hogy egy közeli családtag halála esetén 20 napos, távolabbi rokon esetében akár 10 napos fizetett szabadságot vehessenek ki a Facebook dolgozói.

Sheryl Sandberg férje, a 47 éves Dave Goldberg 2015-ben váratlanul hunyt el szívritmuselégtelenség miatt egy családi nyaralás során. Sheryl azóta egyedül neveli két gyermekét, és hálás a cégének, hogy mindig is lehetővé tették számára, hogy szerettei mellett lehessen, mikor azoknak a legnagyobb szüksége volt rá.

A Facebook dolgozói az új szabályozásnak köszönhetően akár évi 6 hét fizetett szabadságot is kivehetnek majd – és ez a szabályozás mindenkire vonatkozik, függetlenül attól, hogy vannak-e gyermekei vagy sem.

Forrás: huffingtonpost.it

Hozzászólás