Sheryl Sandberg, a Facebook operatív igazgatója szerint elengedhetetlenül fontos az, hogy legyen elég időnk a szeretteinkre és saját magunkra.

Ha életünk bármelyik szakaszában – legyen az gyermekvállaláskor vagy idős szüleink ápolásakor – betegszabadságot kell kivennünk, akkor a cégnek támogatnia kell a dolgozóit. Valójában ez mind a munkavállaló, mind a munkaadó érdeke is, hiszen egy olyan dolgozó, akinek lehetősége van kivennie a neki járó szabadságot, az végül újult erővel kezd neki a munkának.

“Egy olyan törvényszabásra van szükségünk, mely megengedi, hogy a gyermekeink vagy szüleink betegsége esetén vagy neadjisten egy halálesetkor fizetett betegszabadságot vehessünk ki.”

Köztudott tény, hogy az USA-ban nem létezik a magyar GYES-nek megfelelő támogatás, a Facebook azonban 4 hónapos fizetett szabadságot biztosít akár mindkét szülő részére gyermekáldás esetén (ez érvényes az örökbefogadott gyermekek szüleire is).

ERRŐL TUDNIA KELL  Az újszülöttet kint hagyják az utcán, hogy fagyjon meg – amit a kóbor macska tesz, azt a világon mindenütt ünneplik

Ezen felül most vezették be azt az új szabályozást, mely lehetővé teszi, hogy egy közeli családtag halála esetén 20 napos, távolabbi rokon esetében akár 10 napos fizetett szabadságot vehessenek ki a Facebook dolgozói.

Sheryl Sandberg férje, a 47 éves Dave Goldberg 2015-ben váratlanul hunyt el szívritmuselégtelenség miatt egy családi nyaralás során. Sheryl azóta egyedül neveli két gyermekét, és hálás a cégének, hogy mindig is lehetővé tették számára, hogy szerettei mellett lehessen, mikor azoknak a legnagyobb szüksége volt rá.

A Facebook dolgozói az új szabályozásnak köszönhetően akár évi 6 hét fizetett szabadságot is kivehetnek majd – és ez a szabályozás mindenkire vonatkozik, függetlenül attól, hogy vannak-e gyermekei vagy sem.

Forrás: huffingtonpost.it

Hozzászólás