Pénzügyi kilátások az év végéig

672

A bőség vagy a spórolás időszaka áll előttünk?

 

20150528forint-penz-penzugyek-penztarca-bankkartya1

Ez az év is gyorsan elrepült, hiszen lassan az októbernek is vége, tehát ideje elgondolkodnunk azon, hogy mennyire volt sikeres a 2016-os esztendő, illetve még az utolsó hajrában ki kell használnunk minden lehetőséget, amivel növelhetjük a költségvetésünk bevételi oldalát. Vajon a csillagok szerint ez sikerülni fog, vagy inkább ínséges időkre kell felkészülnünk?

Kos: Nem vehetünk mérget arra, hogy a környezetünk számára teljesen világos a munkánk, ugyanis sokan nem értik azt, amivel foglalkozunk, és azt sem tudják megfejteni, hogy miért teszünk erőfeszítéseket.

A körülöttünk élőknek fogalma sincs arról, hogy mit dolgozunk. Ezt a helyzetet még jobban bonyolíthatja az, ha az év végéig olyan munkát, mellékállást ajánl fel valaki, amivel még rejtélyesebbé tehetjük a jövedelemforrásainkat.

Bika: Úgy érezhetjük, hogy bele fog törni a bicskánk a tervünk megvalósításába, mert túl nagyot álmodtunk. Az is előfordulhat, hogy egy nagyobb kiadáson törjük a fejünket, de nincs bátorságunk lépni az ügyben.

A csillagok szerint nem kell aggódnunk, mert rengeteg olyan ember van körülöttünk, aki nem rejti véka alá az irántunk érzett szeretetét, ahogy azt sem titkolja, hogy szívesen támogat, tehát év végéig meg fogunk bizonyosodni arról, hogy nem vagyunk egyedül. Akkor sem fogunk magunkra maradni, ha belevágunk abba a projektbe, amire készülünk.

Ikrek: Vészesen közeledik 2016 vége, tehát elkerülhetetlen, hogy költségszámolást végezzünk. Ne csak azt nézzük át, hogy az elmúlt időben mennyi pénzt adtunk ki élelmiszerre, rezsire és az alapvető szükségleteinkre, hanem azt is gondoljuk át, hogy mennyi pénz folyt ki a kezeink között.

Ha ezzel elkészültünk, akkor nyissunk új lapot, amire felírjuk, hogy az év végéig mire mennyit szánunk. Amennyiben úgy érezzük, hogy a költségvetési alapelveink elavultak, akkor semmi akadálya annak, hogy új szabályokat fektessünk le, hiszen lehetséges, hogy valamit teljesen másképpen kellene csinálnunk.

Rák: Abban az esetbe, ha valakinek kölcsönadtunk, akkor az illetőnek kutyakötelessége visszafizetnie azt. Ez akkor is igaz, ha kellemetlennek érezzük, és nehezünkre esik figyelmeztetni az illetőt, főleg akkor, ha az nem mutat hajlandóságot arra, hogy egyenlítse a számlát.

Tegyük félre az illendőséget, mert a csillagok szerint a kegyetlen valóság az, hogy év végén nagyon fog hiányozni a kölcsönadott összeg a családi kasszából. Ne érezzünk bűntudatot azért, mert visszakérjük azt, ami jogosan a miénk!

Oroszlán: Eljött az ideje annak, hogy feltegyük magunknak a nagy kérdést, hogy hogyan bánunk a pénzzel, illetve miért az a munkánk, ami. Amennyiben hajlandóak vagyunk ebbe mélyebben belegondolni, akkor rá fogunk ébredni arra, hogy milyen sok külső inger hatására tesszük, amit teszünk.

Arra is ráébredhetünk, hogy a neveltetésünk az oka annak, hogy így alakultak az eddigi dolgaink. Ha úgy döntünk, hogy ideje változtatni, akkor ez az időszak alkalmas lesz arra, hogy a szívünkre hallgatva haladjunk tovább a pénzügyeink területén.

Szűz: Nagyon szeretünk gondoskodni a családról, és szívesen gyűjtjük magunk köré a szeretteinket. A gazdagságot általában abban mérjük, hogy mennyit tudunk adni nekik, mennyit fogadnak be tőlünk. A csillagok szerint év végéig minden adott lesz ahhoz, hogy békében, szeretetben töltsük a következő időszakot, ráadásul kedvünk szerint kényeztethetjük a családunkat, mert mindenből elég lesz ahhoz, hogy adjunk nekik.

Mérleg: Az év utolsó időszakában arra kell rájönnünk, hogy a saját boldogulásunkért nekünk kell tennünk, ahogy a szükségleteinkről is nekünk kell gondoskodnunk. Tulajdonképpen senkire se számíthatunk, ez pedig első hallásra ijesztő lehet.

Ne riadjunk meg, hanem gondolkodjunk, mert rá fogunk ébredni arra, hogy az egyedüllétben is találhatóak remek lehetőségek. Saját magunkat csak mi tehetjük gazdaggá, ugyanakkor elszegényíteni se lesz képes senki, bármennyire is próbálkozik az illető.

Skorpió: Az év utolsó időszakában az járhat a fejünkben, hogy meg kell változtatnunk a bőségről kialakított képünket, elképzeléseinket, gondolatainkat. Ennek oka az, hogy egyre erősebb a gyanúnk, hogy nem az hozza a legtöbb pénzt a konyhára, amibe a legtöbb energiát öljük.

Abban az esetben, ha jól gondolkodunk, akkor rá fogunk ébredni arra, hogy sokkal több pénzt kereshetnénk, valamint jóval egyszerűbben, bőségben élhetnénk. Arra, hogy ezt hogyan lehetne kivitelezni, nekünk kell rájönnünk. Tegyük fel magunknak a kérdést, hogy: hogyan lehetne ez ennél jobb? Ha ezt megtesszük, akkor az Univerzum megmutatja a választ.

51714money

Nyilas: A pénzügyek terén hibát hibára halmoztunk az év eddigi részében. A legnagyobb baj az, hogy nem készülünk fel előre a látható kiadásokra, vagy úgy gondoljuk, hogy ráérünk akkor törődni ezekkel, ha már a küszöbön lesznek.

Ezen a nézőponton muszáj változtatnunk. A jövőben ne hagyjunk mindent az utolsó pillanatra, hiszen az év vége közeledtével egyre több lesz a kiadásunk. Ha ezekkel nem számolunk előre, akkor lehetséges, hogy karácsonyra kongani fog az ürességtől a pénztárcánk.

Bak: A csillagok szerint könnyen előfordulhat, hogy segítségre lesz szükségünk az év utolsó időszakában. Nincs kizárva, hogy pénzt, lehetőséget, esetleg támogatást kell kérnünk valakitől. Ez rossz érzést kelt bennünk, de most ne foglalkozzunk az önbecsülésünkkel, mert nagyon fontos, hogy merjünk és tudjunk kérni!

Legelőször azt gondoljuk át, hogy kire számíthatunk egy ilyen szituációban, illetve ki az, aki hajlandó segíteni. Higgyük el, hogy az nagyon jó, ha az ember tudja, hogy kire számíthat a bajban. 2016 végére rendeződik az anyagi helyzetünk, mi pedig rájöhetünk, hogy alapos leckét kaptunk a segítségkérés intézményéről. Hajlandóak leszünk ezt megtanulni?

Vízöntő: Eljött az ideje annak, hogy pontos pénzügyi tervet készítsünk, mert eddig nem arról voltunk híresek, hogy tervek szerint költekeztünk. Összegezzük, hogy menyit fogunk keresni az év utolsó időszakában, abból mennyi lesz a biztos kiadás, és mik azok, amikre szívesen költenénk!

Ez egyrészről azért fontos, mert látni fogjuk, hogy hányadán állunk, de másrészt így képesek leszünk magunkhoz vonzani azt a pénzösszeget, amire szükségünk van. Ebben az Univerzum segíteni fog, úgyhogy merjünk nagyot álmodni, de kérni se felejtsünk el!

Halak: Nem ártana, ha újra átgondolnánk a bevételi forrásainkat, és az sem lenne baj, ha megvizsgálnánk a munkánkat, mert lehet, hogy rossz helyen vagyunk. Talán szeretjük a munkahelyünket és a kollégákat, ám az nem véletlen, ha többször belebotlunk egy lehetőségbe. Nyugodtan játsszunk el a gondolattal, hogy milyen lenne, ha máshol dolgoznánk, ám ne alkudozzunk az Univerzummal!

(Forrás: noiportal.hu)