Ordított a gyermekem a fájdalomtól, mert figyelmetlen voltam…. (egy anya üzenete mindenkinek)!

6172

Mit tehet a szülő a gyermekével 40 fokos melegben? A legjobb megoldás a kerti gyermekmedence amiben minden gyermek szívesen pancsol. Tudnunk kell, hogy a kánikula különösen veszélyes a gyerekekre nézve és ilyenkor nagyon fontos a folyadékpótlás! Dominique Woodger egy Arizónai édesanya játszani akart a 9 hónapos gyermekével a kertben.

Belehelyezte kisfiát egy műanyag tálba és arra gondolt, hogy lelocsolja egy kis vízzel, hogy hűsöljön egy kicsit a nagy melegben, majd pancsolhasson, hiszen a kisfiú nagyon szeretett a vízben játszani. Az anya megengedte a vizet, megfogta a kerti tömlőt és kisfia fölé tartotta. A gyermek azonnal ordítani kezdett a fájdalomtól és bőre hirtelen kipirosodott.

figyelmetlen

“Eleinte azt hittem, hogy azért sír, mert nem tetszik, hogy lespricceltem vízzel, vagy azért mert szemébe ment a víz” – mesélte az édesanya. De amikor meglátta, hogy bőre mennyire kipirosodott azonnal rájött, hogy mi történt: megégette a kisfia bőrét.

Az álló víz a fekete locsolótömlőben a tűző napon annyira felhevült, hogy elérhette a 65°C fokot is. Ez a katasztrófa bárkivel megtörténhet!

napfeny

Az édesanya a tragikus eset után úgy döntött, hogy nyilvánosságra hozza tévedését, hogy figyelmeztesse a többi szülőt erre a veszélyre, ami bárkivel megtörténhet. “Kérlek, legyetek óvatosak!” Vizsgáljátok meg a vizet, mielőtt lespriccelitek a gyermeket!”. Egy másik megoldás a veszély elkerülésére, hogy ne hagyjuk a tömlőt a tűző napon!

Oszd meg ezt a történetet, hogy mások is tisztában legyenek ezzel a veszéllyel és elkerüljék a balesetet!

 

Hozzászólás