A közösségi média ízekre szedi a Time húzását, hogy Donald Trumpot tették meg az év emberévé. Megosztó személyiségnek járt idén a pont, írtunk már erről kétszer is az elmúlt napokban, de most csak a címlapképet emeljük ki újra. 

 

Egy dolog, hogy Trump ördögszarvakat kapott a fotó és az M-betű találkozásánál, mint már sokan előtte, de a legnagyobb easter egg maga a fotó, ami tökéletes hommage egy korábbi Time-címlaphoz.

trump-devil

 

A szék.

A póz.

Az árnyék a falon.

Az év embere címlapokon egy egész stáb dolgozik, egyetlen eleme sem véletlen, de talán nem arról van szó, hogy Trump lesz a következő Hitler a Time szerint. Azt is hozzá kell tenni, hogy 1938-ban nem ezzel a címlapképpel futott a magazin. Egy fekete-fehér illusztrációval, amin Hitler háttal ülve zenél egy hatalmas orgonán.

 

 

Ha jól megnézik egymás mellett a két képet, míg Hitler feszes pózban ül, és az egész kép tele van valami megmagyarázhatatlan feszültséggel (amit lehet, hogy csak a történelem ad már a fotóhoz, és ’38-ban ezt nem lehetett kiérezni), addig Trump szinte egy filmsztár lazaságával pillant hátra a kamerára. Süt róla, hogy egy morcos szerepet játszik, ami tökéletesen passzol hozzá.

ERRŐL TUDNIA KELL  Amelia Earhart halálának rejtélye megoldódni látszik

 

time

 

 

Persze aki követte és ismeri Trump közösségi médiás, elsősorban a Twitteren folytatott tevékenységét, az egy cseppet sem lepődött meg azon, hogy ebben is első akart lenni. Az új elnök hatalmas megtiszteltetésnek nevezte, hogy

egy ilyen fontos magazin, aminek a címlapján volt szerencsém többször is szerepelni idén, engem választott az év emberének.

 

trump

 

Trump mögött az a Hillary Clinton végzett, akit az elnökválasztás során is legyőzött. Trump befutója nem meglepő, hiszen a Time hagyományosan minden választási évben az elnöknek vagy jövendőbeli elnöknek adja a címet. Barack Obama 2008-ban és 2012-ben, George W. Bush 2000-ben és 2004-ben, Bill Clinton 1992-ben kapta meg a címet. Clinton 1998-ban azzal a Ken Starr ügyésszel közösen lett az év embere, aki pont a leváltásáért harcolt.

A Time idei 11 finalistája között egyébként Simone Biles (Rio négyszeres olimpiai bajnoka), Recep Tayyip Erdoğan (török elnök), Nigel Farage (a brit függetlenségi párt elnöke, a brexit kiharcolója) és Beyoncé Knowles énekesnő is szerepelt.

Hozzászólás